h Dolar 34,2856 % 0.48
h Euro 37,2245 % 0.48
h Sterlin 44,7992 % 0.85
h Altın (Gr) 2.980,10 %0,89
h BIST100 9.052,01 %0,55
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Sinop’ta balıkçı tekneleri limana sığındı

Sinop’ta balıkçı tekneleri limana sığındı

Sinop'ta etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı gemileri limana sığındı. Balık ağlarının onarımının yapıldığı görüldü. Balıkçılar hava düzelene kadar denize açılamayacaklarını belirtti.

Sinop’ta Fırtına Nedeniyle Balıkçılar Limana Sığındı: Ağların Onarımı Devam Ediyor

Sinop’ta etkili olan fırtına nedeniyle balıkçı gemileri güvenli liman olan Sinop Limanı’na sığındı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan fırtına uyarısı sonrası denize açılamayan balıkçılar, ağlarını onarmak için çalışmalarına devam etti. Fırtınanın birkaç gün daha etkili olması beklenirken, balıkçılar denizdeki avlanmalarını gerçekleştirmek için limanın hava koşullarının düzelmesini bekliyor.

Balık ağlarının onarımını yapamayan balıkçılar, fırsat buldukları zaman ağların eksiklerini tamamlamaya ve yeni ağlar örmeye devam ediyorlar. Fırtına nedeniyle denizde sıkıntı yaşamamak için eksikliklerini tamamlayan balıkçılar, daha verimli bir avlanma için hazırlık yapıyorlar.

Balıkçılardan Engin Terzi, şu an için fırtınanın etkili olduğunu ve ağların bakım onarımını gerçekleştirdiklerini belirtti. Hava koşulları düzeldiğinde yeniden avlanmaya devam edeceklerini ifade eden Terzi, çalışma saatlerinde eksiklikleri tamamlayamadıklarını ve yoğun olduklarını söyledi. Boş vakit bulduklarında eksiklikleri tamamlayarak denizde daha verimli bir avlanma yapabilmek için çabaladıklarını dile getirdi.

Balıkçı Mehmet Deveci ise fırtına nedeniyle limana sığındıklarını ve ağların tamiratına devam ettiklerini söyledi. Hava koşulları elverişli olmadığı sürece denize çıkamadıklarını belirten Deveci, zamanlarını ağların tamiratını yaparak değerlendirdiklerini ifade etti.

Fırtınalı hava koşullarının dinmesini bekleyen balıkçılar, deniz yasağının 3 gün boyunca geçerli olduğunu belirtti. Ağlarını tamir ederken bir yandan da gelecek avlanmalarına hazırlık yapan balıkçılar, hava durumu düzeldiğinde tekrar denize açılmayı umut ediyorlar.

Karabük’te kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor

Sıradaki haber:

Karabük’te kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor