h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tarafından Gerçekleştirilen Hava Saldırılarıyla BTÖ’nün Kuzeydeki Tehdidi Ortadan Kaldırıldı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Tarafından Gerçekleştirilen Hava Saldırılarıyla BTÖ’nün Kuzeydeki Tehdidi Ortadan Kaldırıldı!

Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye kuzeyinde PKK/YPG/KCK terör örgütünün kullandığı 29 hedefi imha ettiğini duyurdu. Hava harekatları sonucunda birçok terörist etkisiz hale getirilirken, yerli ve milli mühimmat kullanıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, masum insanların, dost unsurların ve çevrenin zarar görmemesi için tedbirler alındığı vurgulandı. Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, başarılı bir şekilde terör hedeflerini imha ettikten sonra emniyetle üslerine döndü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyine yapılan hava saldırılarında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan 29 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. MSB’nin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı çerçevesinde PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesinin ve Irak ve Suriye’nin kuzeyinden gelen terör saldırılarının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi. Hava saldırılarının Irak’ın Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan terörist hedeflere yönelik gerçekleştirildiği ifade edildi. Söz konusu hedefler arasında teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinin yer aldığı vurgulandı. Harekatta yerli ve milli mühimmat kullanılarak büyük bir terörist grubun etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye devam edeceği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, masum insanlar, dost unsurlar, tarihi ve kültürel miraslar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi. Hava saldırılarını gerçekleştiren uçakların emniyetle üslerine döndüğü de belirtildi.

Gaziantep’e bir şehit haberi geldi

Sıradaki haber:

Gaziantep’e bir şehit haberi geldi