h Dolar 34,0953 % 0.18
h Euro 38,0923 % 0.18
h Sterlin 45,3536 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 8 yaşındaki kahraman çocuk yangında ailesini uyanarak kurtardı

8 yaşındaki kahraman çocuk yangında ailesini uyanarak kurtardı

Samsun'da çıkan bir yangında evi sararak tehlike yaratan bir çocuk, ailesini ve komşularını kurtarırken, 3 kişi de dumandan etkilendi. Polis ve itfaiye ekipleri olaya hızlı bir şekilde müdahale etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Samsun’da hayat kurtaran kahramanlık örneği! 8 yaşındaki çocuk ailesini evlerinde çıkan yangından kurtardı.

Samsun’un İlkadım ilçesinin Rasathane Mahallesi’nde, saat 04.15’te meydana gelen olayda, 5 katlı bir binanın son katında yangın çıktı. Alevler hızla yayılırken, o sırada uyandığı yangını fark eden Enes Can Gürbüz, hemen harekete geçti. İlk olarak kardeşine seslenen Enes Can, ardından ailesini uyandırıp komşuya yardım istemek için gitti. Şans eseri evde bulunan 9 yaşındaki Abdulbaki Gürbüz, komşular tarafından kurtarıldı.

Olay yerine çağrılan itfaiye, polis ve ambulans ekipleri hızla harekete geçti. Polis ekipleri, siren çalarak apartman sakinlerini uyandırıp güvenli bir şekilde tahliye etti. Yangın sırasında uyanan anne Reyhan Gürbüz ise zihinsel engelli oğlu Efekan Gürbüz’ü alarak arka balkona sığındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına müdahale etti. Yangın itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alınarak bitişik daireye sıçramadan söndürüldü. İtfaiye ekipleri, arka balkonda mahsur kalan Reyhan Gürbüz ve oğlu Efekan Gürbüz’ü kurtarmayı başardı. Efekan Gürbüz ambulansa alınıp hastaneye götürülürken, yangından etkilenen Reyhan Gürbüz ve komşularından Hasan Akça da ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesine sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu kahramanca davranış, Enes Can Gürbüz’ün cesaretini ve doğru hareketlerini gösteriyor. Kendisini tebrik ediyor ve ailesinin yangından sağ salim kurtulmasına seviniyoruz.

KAHRAMANLAR-41 Operasyonları Kapsamında BTÖ’ye 113 Şüpheli Yakalandı

Sıradaki haber:

KAHRAMANLAR-41 Operasyonları Kapsamında BTÖ’ye 113 Şüpheli Yakalandı