h Dolar 34,0816 % 0.15
h Euro 38,1569 % 0.15
h Sterlin 45,3424 % -0.02
h Altın (Gr) 2.832,21 %0,12
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Enkaz altındaki kentteki sokak hayvanlarına umut oldu

Enkaz altındaki kentteki sokak hayvanlarına umut oldu

Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaza dönen şehirde sokak hayvanlarına yardımsever Hakan Yavuz umut oldu. Yavuz, deprem sonrası yaklaşık 200 kediye mama dağıtarak sokak hayvanlarının açlıkla mücadelesine destek oluyor. Kent merkezindeki enkazda sokak hayvanlarının barınacak bir yerinin olmadığına dikkat çeken Yavuz, insanlara yardım edememiş olsalar da en azından bu canları kurtarabileceklerini belirtiyor. Depremin üçüncü gününden itibaren besleme çalışmalarına başlayan Yavuz, günlük olarak en az 200 kediye mama veriyor ve diğer canlılara da yardım ediyor. Yavuz, sokak hayvanlarına duyarlılığı artırmak için insanları da harekete geçmeye çağırıyor.

Hatay’da Depreme Maruz Kalan Şehirde Sokak Hayvanlarına Yardımseverlik Örneği
Depremin büyük hasara neden olduğu Hatay’ın Antakya ilçesinde, enkaza dönen şehirde sokak hayvanları için umut verici bir yardımsever ortaya çıktı. Hakan Yavuz, Antakya’nın sokaklarını gezip yaklaşık 200 kediye mama dağıtarak açlıkla mücadele eden bu hayvanlara destek oluyor.

Hatay’ın Antakya ilçesi, asrın felaketinde yerle bir oldu ve adeta enkaza dönüştü. Bu felaket sonucunda Antakyalılar kenti terk edince, sokak hayvanları açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda kaldı. Neyse ki hayvan sever bir vatandaş olan Hakan Yavuz, depremden sonra Antakya’ya dönerek enkaz altındaki sokak hayvanlarına umut oldu. Yavuz, Antakya’nın sokaklarını tek tek gezip yaklaşık 200 kediye mama dağıtıyor.

Kent merkezinde ayakta kalan binaların olmadığını ve sokak hayvanlarının yağmurdan korunacak bir çatıya bile sahip olmadığını belirten Hakan Yavuz, şunları söyledi: “Ailemi Antakya’dan gönderdim. Herkes gitti, ancak ben burada kaldım. Hatta Mersin’den geri dönüp geldim. Sokak hayvanlarını yalnız bırakmak istemedim. Sokak hayvanları da insanlara ihtiyaç duyuyor. Bu hayvanlar her konuda zor durumda. Yağmur yağdığında bile başlarını sokacakları bir yerleri yok. Büyük bir trajediyle karşı karşıyalar. Bence insanları kurtaramadık, ancak bu şehri paylaştığımız bu canları kurtarabiliriz.”

“Depremin üçüncü gününden beri besleme çalışmalarına devam ediyorum”

Yavuz, depremin üçüncü gününden itibaren sokak hayvanlarına mama dağıtmaya başladığını belirtti ve “Önceden farklı noktalarda besleme yapıyordum, fakat daha sonra bunu biraz azaltmak zorunda kaldım. Şu an günde en az 4 veya 5 farklı noktada hayvanlara yardım ediyorum. Ayrıca seyahat ederken rastladığım hayvanlara da doğaçlama yardım yapıyorum. Her gün en az 200 kediye mama veriyorum ve bunun yanı sıra köpekler, kuşlar ve kumrular da dahil olmak üzere diğer canlılara da yardımcı oluyorum. Elimden geleni yaparak bu çalışmayı sürdürmeye çalışıyorum. Ayrıca insanları da sokak hayvanlarına duyarlı olmaya çağırıyorum. Depremin üçüncü gününden bu yana besleme çalışmalarına aralıksız devam ediyorum ve bu rutini aksatmadan sürdürmeyi planlıyorum. Bu çabalarımızın bir parçası olarak kendi hayatımdan da fedakarlık yapıyorum” diye konuştu.

Metehan Meşe’ye 700 Bin TL Vergi Cezası Verildi

Sıradaki haber:

Metehan Meşe’ye 700 Bin TL Vergi Cezası Verildi