h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Tavşanlı’da Öğrenciler Gelişim İçin Kitap Okuma Projesi Başlattı

Tavşanlı’da Öğrenciler Gelişim İçin Kitap Okuma Projesi Başlattı

Tavşanlı’da "Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor" projesi tanıtıldı. Proje kapsamında 15 bin öğrenci ve aileleri ile birlikte kitap okuma etkinliklerine katılacak. Proje, Tavşanlı Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Proje sayesinde okuma alışkanlığı kazandırılarak toplumun gelişimi hedefleniyor.

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, “Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor” (TOG) projesinin tanıtımı ve protokol imza töreni düzenlendi. Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın başkanlığında gerçekleşen törene, Tavşanlı Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Uygulama Atölyesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Refik Küçükkağnıcı da katıldı. Törende projenin hedefleri ve amacı hakkında konuşulanlar ardından logo tasarımını yapan İbrahim Beytullah Sayar, projenin sembollerini açıklayarak bilgi verdi.

Proje Koordinatörü Osman Said Demiryılmaz ise projenin Tavşanlı Belediyesi, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlandığını belirtti. Demiryılmaz, proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin aileleriyle birlikte kitap okuma etkinliklerine katılacağını ve çeşitli etkinliklerle okur-yazar buluşmalarının gerçekleştirileceğini söyledi. Ayrıca, projenin detaylarıyla ilgili okullara bilgi verileceğini de ekledi.

Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın ise Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor (TOG) projesinin toplumda okuma alışkanlığını geliştirerek, insanların kelime hazinesini genişleteceğini ve düşünme kapasitelerini artıracağını vurguladı. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir ise Tavşanlı’da okuyan insan sayısının artmasının ilçeye birçok katkı sağlayacağını ifade ederek, bu tür projelerin yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de projeyle ilgili olarak anne ve babaların da düşünülerek okuma kampanyası başlatılmasının önemli olduğunu belirtti ve belediye olarak projeye destek olacaklarını söyledi. Tavşanlı Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Sözer ise projeye destek olacaklarını belirtti ve protokolü imzaladı.

Tavşanlı Okuyarak Gelişiyor (TOG) projesiyle ilgili törene Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Sözer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Refik Küçükkağnıcı, birçok öğretmen ve diğer ilgili kişiler katıldı. Törende hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi, İDA Akademi Ödülleri’nde birincilik ödülünü kazandı.

Sıradaki haber:

İstanbul Aydın Üniversitesi, İDA Akademi Ödülleri’nde birincilik ödülünü kazandı.