h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Tatvan’da birçok araç kara gömüldü

Tatvan’da birçok araç kara gömüldü

Bitlis'in Tatvan ilçesinde akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar kar altında kaldı. Tatvan ilçe merkezinde 30 santimetreye varan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise yer yer 1 metreyi geçti. Sabah saatlerinde vatandaşlar, karlar altında kalan araçlarını temizleme uğraşı verdi. Vatandaşlar, uzun süredir bekledikleri kar yağışının geldiğini belirterek doğaya bembeyaz bir görüntü oluştuğunu ifade etti. Bu kışın zor geçeceğini düşünen vatandaşlar, Allah'ın yardımını diledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle araçlar kar altında kaldı. İlçede akşamdan itibaren etkisini gösteren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar çıkarken, yüksek bölgelerde yer yer 1 metrenin üzerine çıktı.

Sabahın erken saatlerinde karla uyanan Tatvanlılar, araçlarını temizlemek için büyük çaba sarf ettiler. Öncesinde hazırlıklı olduklarını belirten Hayrettin Uçak adlı bir vatandaş, “Bu karın ilkbahara kadar süreceği görülüyor. Bu yıl kışımız oldukça sert geçecek gibi görünüyor. Allah yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Uzun süredir kar yağışını beklediğini dile getiren Serhat Kılıçaslan adlı bir diğer vatandaş ise, “Beklediğimiz kış nihayet geldi. Akşamdan beri yağan kar hala şiddetini koruyarak devam ediyor. Yerler bembeyaz oldu, çok güzel bir manzara oluştu” şeklinde ifadeler kullandı.

Özalp’ta kar yağışı nedeniyle mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Sıradaki haber:

Özalp’ta kar yağışı nedeniyle mahsur kalan araçlar kurtarıldı