Video Galeri
Bilecik ve çevresinde hala etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte, Pazaryeri ilçesinde üretilen boza ve helvaya ilgi artmaya devam ediyor.
Pazaryeri ilçesinde 88 yıldır üretimi devam eden boza ve helva, kış mevsiminin vazgeçilmez içecekleri arasında yer alıyor. İlçede üretilen helva, dört mevsim bakır kazanlarda hazırlanırken, vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tüketilmeye devam ediliyor. Pazaryeri’nde dört kuşaktır boza üretimi gerçekleştiren İsmail Soydan, Bilecik’te üretilen Pazaryeri bozasının Türkiye çapında ünlü bir lezzet olduğunu belirtti. Soğuk kış aylarında bozanın kemik gelişimine katkı sağladığını, annelerin süt üretimini artırdığını ve bağırsak sağlığını iyileştirdiğini vurgulayan Soydan, kar yağışının etkisiyle boza ve helva talebinin arttığını söyledi.
Pençe-Kilit operasyonu şehitleri memleketlerine son yolculuklarına uğurlandı