h Dolar 34,2526 % -0.04
h Euro 37,0287 % -0.04
h Sterlin 44,5510 % 0.06
h Altın (Gr) 3.024,30 %-0,10
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Spor
  • Körfez’li Fatih, Milli Yüzmede Başarı Elde Etti

Körfez’li Fatih, Milli Yüzmede Başarı Elde Etti

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücüsü Fatih Emre Kartal, Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri'nde başarılı sonuçlar elde etti. 15 yaş kategorisinde bin 500 metre serbestte Türkiye altıncısı, 800 metre serbestte ise Türkiye sekizincisi oldu. Başantrenör Samet Işık, Kartal'ın hızlı gelişim gösterdiğini ve gelecekte daha büyük başarılar elde edeceklerini belirtti. Kartal, önümüzdeki aylarda yapılan Açık Su Milli Takım Seçmeleri'ne katılacak.

Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü yüzücülerinden Fatih Emre Kartal, Türkiye Yıldız, Genç ve Açık Yaş Uzun Kulvar Milli Takım Seçmeleri’nde önemli bir başarı elde etti. 15 yaş kategorisinde bin 500 metre serbest yüzmede Türkiye altıncısı ve 800 metre serbest yüzmede de 15 yaş Türkiye sekizincisi oldu.

Seçmeler, Edirne’de gerçekleştirildi ve 28 şehirden 83 kulüp toplamda 374 sporcuyla mücadele etti. Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün yetenekli yüzücüsü Fatih Emre Kartal da bu yarışlara katıldı. Kartal, 15 yaş kategorisinde bin 500 metre serbest yüzmede Türkiye altıncısı ve 800 metre serbest yüzmede de Türkiye sekizincisi olarak önemli bir başarı elde etti. Körfez Gençlerbirliği SK Yüzme Başantrenörü Samet Işık, Kartal’ın hızlı bir şekilde gelişim kaydettiğini belirtti ve şunları söyledi: “Fatih Emre Kartal, bu sezon elde ettiği başarıların üzerine Edirne’deki seçmelerde yeni bir başarı daha ekledi. Kendisi çok genç olmasına rağmen birçok deneyimli ve güçlü rakibi arasında önemli dereceler elde etti. 15 yaş kategorisinde bin 500 metre serbest ve 800 metre serbest yüzmede Türkiye’nin en iyileri arasına girmesi geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor ve yakında daha büyük başarılar elde etmeye başlayacağız. Sporcumuzun yanı sıra ailesi, ekibim ve desteklerini her zaman esirgemeyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e teşekkür etmek istiyorum. Sporcularımız, aldıkları destekler sayesinde başarılı sonuçlar elde ediyorlar ve örnek bir sporcu modeli oluşturuyorlar. Şubat ayında ilimizde Açık Su Milli Takım Seçmeleri yapılacak. Fatih Emre Kartal da bu müsabakalarda 7 bin 500 metre ve 10 bin metre yüzerek başarıya ulaşmayı hedefliyoruz.”

Bursa’da Mahalli Futbol Ligi başladı!

Sıradaki haber:

Bursa’da Mahalli Futbol Ligi başladı!