h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Uşak’ta 100 yıl yaşındaki çınar ağacı, bakım çalışmalarından geçti

Uşak’ta 100 yıl yaşındaki çınar ağacı, bakım çalışmalarından geçti

Uşak Belediyesi, şehirdeki ağaçların sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Ulu Camii karşısında bulunan ve 100 yıllık çınar ağacı dış bakım yapılarak koruma altına alındı. Ağaçtaki çürümüş ve mantarlaşmış dokular temizlendi, yaralar iyileşmesi için çam katranı uygulaması yapıldı. Aynı bölgede bulunan başka bir çınar ağacında da bakım çalışmaları yapıldı. Uşak Belediyesi, yeşili ve doğayı korumak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Uşak Belediyesi, çevreye olan duyarlı yaklaşımı ve düzenli olarak gerçekleştirdiği çevre koruma faaliyetleriyle öne çıkıyor. Şehirdeki ağaçların sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak için önemli bir çalışma başlattı. Uşak Belediyesi, daha yeşil bir Uşak için birçok bölgede yüzlerce ağacı toprakla buluşturmaya devam ediyor. Ayrıca sağlığını kaybetmiş yaşlı ağaçlar için de harekete geçti.

Bu kapsamda, Ulu Camii karşısında bulunan ve Uşak halkının aşina olduğu 100 yıllık çınar ağacına öncelikle dış bakım yapıldı. Ardından içi çürümüş, mantarlaşmış ve sağlığını kaybetmiş olan ağacın içi temizlendi. Gövdesi tel örgülerle kapatılarak koruma altına alındı. Çevresine bordürler ve teller çekilerek güvenliği sağlandı.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın talimatıyla harekete geçen ekipler, 100 yıllık çınar ağacının üzerindeki yükü azaltmak amacıyla ilk olarak budama işlemi gerçekleştirdi. Ardından ağaçtaki çürük doku ve yaralar temizlendi. Temizlenen alanlar fungal ve insektisit ilaçlarıyla tedavi edildi. İyileşme sürecini hızlandırmak için çam katranı uygulaması yapıldı. Kovuk ağızları suya dayanıklı paslanmaz tel örgülerle kapatıldı ve macun uygulaması gerçekleştirildi. Son olarak ağacın etrafındaki toprak çapalandı ve bitki besin elementiyle güçlendirildi.

Diğer bir çınar ağacında da bakım çalışmaları sürdürüldü. Uşak Belediyesi, yeşili ve doğayı korumak amacıyla kent genelindeki faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

Artvin’de kar yağışıyla birlikte muhteşem manzaralar oluştu!

Sıradaki haber:

Artvin’de kar yağışıyla birlikte muhteşem manzaralar oluştu!