h Dolar 34,1444 % -0.08
h Euro 38,0174 % -0.08
h Sterlin 45,6733 % -0.04
h Altın (Gr) 2.881,72 %-0,10
h BIST100 9.887,75 %-0,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sosyal medyadaki provoke edici içerikler hakkında soruşturma başlatıldı!

Sosyal medyadaki provoke edici içerikler hakkında soruşturma başlatıldı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden suç teşkil eden paylaşımlar yapanlar hakkında yapılan soruşturmaların titizlikle devam ettiğini söyledi. Tunç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Mehmetçiklere yönelik bölücü terör örgütünü öven ve yanıltıcı bilgiyi yaymakla suçlanan 59 şüphelinin tespit edildiğini, bunlardan 49'unun yurt dışında olduğunu belirtti. İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Van ve Batman'da tespit edilen 10 şüpheliden 3'ünün yakalandığı ve gözaltına alındığı ifade edildi. Diğer 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. Bakan Tunç, soruşturmaların devam ettiği vurgusuyla sözlerini tamamladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Cumhuriyet Başsavcılıklarımız, sosyal medya platformlarında suç teşkil eden paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında detaylı soruşturmalar yürütmektedir” şeklinde açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize karşı sosyal medya üzerinden ‘provokatif’ olarak nitelediğimiz şekilde bölücü terör örgütünü öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgi paylaşan hesap yöneticileri ve kullanıcıları hakkındaki soruşturma kapsamında, 59 şüpheli tespit edilmiştir ve bunlardan 49’u yurt dışında bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
İstanbul, Ankara, Adana, Diyarbakır, Denizli, Van ve Batman’da tespit edilen 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığını belirten Tunç, 7 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini ve yurt dışında bulunan 49 şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldığını bildirdi.
Bakan Tunç, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Sosyal medya üzerinden suç teşkil eden paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarımız tarafından detaylı soruşturmalar titizlikle yürütülmektedir”.

Şehitkamil İlçesinde 54 bin 361 öğrenciye trafik kuralları öğretildi

Sıradaki haber:

Şehitkamil İlçesinde 54 bin 361 öğrenciye trafik kuralları öğretildi