h Dolar 34,1182 % 0.29
h Euro 38,0540 % 0.29
h Sterlin 45,3216 % 0.02
h Altın (Gr) 2.869,05 %1,42
h BIST100 9.920,76 %-0,55
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • CHP, Bilecik Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti

CHP, Bilecik Belediye Başkanlığı seçimini kaybetti

Bilecik Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin ittifak ortağı İYİ Parti'nin desteğini alamaması nedeniyle belediyeyi kaybettiği bildirildi. İYİ Parti'den istifa edip bağımsız aday olan Mustafa Sadık Kaya ise Bilecik Belediyesinin yeni başkanı oldu. Seçimlerin ardından konuşan Kaya, belediyenin ihtiyaçlarına yönelik para harcamalarının yapılacağını belirtti. Ayrıca, kasalarında hala para olduğunu ve herhangi bir borçlanma ihtiyacının olmadığını söyledi.

Bilecik Belediye Başkanlığı seçimlerinde, CHP ittifak ortağı İYİ Parti’nin desteğini alamadı ve belediyeyi kaybetti. Seçime bağımsız giren ve İYİ Parti üyesi olan Mustafa Sadık Kaya, yeni belediye başkanı olarak seçildi. Geçici olarak görevden alınan ve CHP’den ihraç edilen Semih Şahin’in istifa etmesiyle başkanlık koltuğu boşalmıştı. Bu süreçte Melek Mızrak Subaşı vekaleten görev yaptı, ancak istifanın ardından Mustafa Sadık Kaya belediye başkanlığına geçti. Bugün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan seçimde, Melek Mızrak Subaşı (CHP), Hasan Cinit (AK Parti ve MHP) ve Mustafa Sadık Kaya aday olarak yer aldı. Seçimlerin ilk turunda, Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10, Mustafa Sadık Kaya 4 oy aldı. İkinci turda da sonuç değişmeyince üçüncü tura geçildi. Bu turda, AK Parti ve MHP adayı Hasan Cinit çekildi. Son turda Mustafa Sadık Kaya 14 oy alarak Bilecik’in yeni belediye başkanı oldu.

Seçim sonrası açıklama yapan Mustafa Sadık Kaya, meclisin kendisine gösterdiği güvenin iyi bir sonuç aldığını belirtti. Bu göreve 3. kez getirildiğini ve aday olduğunu söyleyen Kaya, Bilecik için hayırlı olmasını temenni etti. Kaya ayrıca, Bilecik’in ihtiyaçları doğrultusunda para harcamaya devam edeceklerini vurgulayarak, satış iddialarını yalanladı. Ekonomik durumlarının iyi olduğunu ve hizmet bütçelerinin olduğunu sözlerine ekledi. Bilecik halkının bu durumu değerlendirmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ve Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener ve Devlet Bahçeli ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi