h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bakan Yerlikaya, şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon yapıldığını açıkladı

Bakan Yerlikaya, şehitlere yönelik provokatif paylaşım yapanlara operasyon yapıldığını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan askerlerimize yönelik sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısının tespit edildiğini açıkladı. Bunlardan 98'i Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) propagandası yapmaktan, 12'si ise provokatif bilgiyi yaymak suçundan işlem yapıldı. 95 şüphelinin yurt dışında olduğu ve haklarında adli işlemler başlatıldığı belirtildi.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlerimize yönelik sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunan ve yanıltıcı bilgi yaymakla suçlanan 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak, “Bu hesaplar arasında 98’i Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) propagandası yapmaktan, 12’si ise provokatif bilgileri yaymaktan suçlu bulundu” dedi.

Yerlikaya ayrıca, 95 şüphelinin yurtdışında olduğunu ve bunlara karşı yasal işlem başlatıldığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından yürütülen çalışmalarda tespit edilen 15 şüphelinin ise 6’sının yakalandığı ve diğer 9’uyla ilgili çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan cesur Mehmetçiklerimize karşı sosyal medya üzerinden Bölücü Terör Örgütü’nü (BTÖ) övme, propaganda yapma ve yanıltıcı bilgi yayma amaçlı olarak kullanılan 110 hesap yöneticisi ve kullanıcısı şüpheli tespit edildi. Bu şüphelilerin 98’i BTÖ propagandası yapmaktan, 12’si ise provokatif bilgiyi yaymaktan suçlu bulundu” ifadelerini kullandı.

Şehitlerimizin Haklarını Ödeyemeyiz Diyen Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kılıçaslan

Sıradaki haber:

Şehitlerimizin Haklarını Ödeyemeyiz Diyen Şehit Aileleri Dernek Başkanı Kılıçaslan