h Dolar 34,1261 % 0.29
h Euro 38,1230 % 0.29
h Sterlin 45,4844 % 0.36
h Altın (Gr) 2.874,69 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Denizli’de Filistin’e destek ve şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi

Denizli’de Filistin’e destek ve şehitlere saygı yürüyüşü düzenlendi

Denizli'de Filistin'e destek ve şehitler için bir yürüyüş düzenlendi. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalık bir grup, slogan atarak yürüdü. Doktor Halil Sevimli, şehit düşen askerler için başsağlığı dileyerek terörü lanetledi ve Filistin'deki İsrail zulmüne karşı seslerini duyurdu. Soykırıma karşı harekete geçilmesini ve İsrail saldırılarının durdurulmasını talep etti.

Denizli’de Filistin’e destek ve şehitler için bir yürüyüş düzenlendi. İnsanlar ellerinde dövizlerle slogan atarak yürüyüşlerini tamamladılar.

Denizli Bayramyeri Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, Delikçınar Camii’ne kadar Filistin’e destek ve şehitler için yürüdü. Dün Pençe-Kilit Harekat bölgesinde meydana gelen çatışmada şehit düşen askerler ve İsrail zulmü altındaki Filistin’e destek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Türk ve Filistin bayrakları ile döviz taşıyan grup, yürüyüş süresince İsrail ve terör örgütleri aleyhine sloganlar attı.

Yaptıkları açıklamalarda terörü lanetleyen Doktor Halil Sevimli, “Pençe-Kilit Harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyoruz. Teröre bir kez daha lanet okuyoruz. Ülkemize zarar vermek isteyen hainler, emperyalistlerin piyonlarıdır ve kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Teröristlerin arkasındaki kötü niyetli güçler tüm insanlık için bir tehdittir. Terörist örgütleri destekleyenlerle Gazze’de soykırım yapanlar aynıdır. Teröre, emperyalizme ve Gazze’deki işgale karşı birlikte ses çıkarmak için buradayız. Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk olmak üzere toplamda 23 binden fazla insan hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi de kayıp durumdadır. Vicdan sahibi herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin sorumluluk alması gerekmektedir. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulmünü durdurmak için hemen harekete geçmelidir. İsrail saldırıları derhal durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’e on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gerekli yaptırımlar derhal uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.

Turistlerin denizde boğulma tehlikesi yaşadığı anlar kameraya yansıdı

Sıradaki haber:

Turistlerin denizde boğulma tehlikesi yaşadığı anlar kameraya yansıdı