h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Konya’da şehitler anısına tören düzenlendi, Gazze’de acil ateşkes çağrısı yapıldı

Konya’da şehitler anısına tören düzenlendi, Gazze’de acil ateşkes çağrısı yapıldı

Konya'da düzenlenen yürüyüşte, Gazze'deki ateşkes çağrısı ve şehitlerin anılması için toplanan kalabalık, Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan 9 askeri dualarla anarak hükümet meydanına kadar yürüdü. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları Başkanı Adem Ceylan, yaptığı açıklamada, Amerika'nın bölgedeki askerlerini bir kez daha gördüklerini belirterek, Gazze'ye uzanan el ile Irak ve Suriye'deki durumun aynı olduğunu ifade etti ve Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı.

Konya’da Şehitler ve Gazze için Yürüyüş Düzenlendi

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları, Gazze’de ateşkes çağrısı yapmak ve şehitleri anmak amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Kalabalık, Kılıçarslan Meydanı’nda bir araya geldi ve ellerinde pankartlar ve Türk ile Filistin bayraklarıyla Hükümet Meydanı’na kadar yürüdü. Burada, Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 9 askerin isimleri okundu ve her şehidin ismi okunduğunda kalabalık “Burada” yanıtını verdi. Ardından şehitler için dua edildi.

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformları Başkanı Adem Ceylan, programda yaptığı açıklamada, “Dün gece yüreğimizin dağlandığı 9 evladımızın acısını derinden hissederken, onları herkese göstermek ve 50 yıldır başımıza bela eden Amerika’nın bölgedeki askerlerini bir kez daha göstermek istiyoruz. Filistin’e ve Gazze’ye uzanan eller, Kuzey Irak ve Suriye’deki evlatlarımıza yönelen eller, atılan mermiler aynıdır. Bu alçaklıkların arkasında aynı el vardır. Biz bunun farkındayız. İsrail, bir gün seninle de hesaplaşacağız. Amerika, bir gün seninle de hesaplaşacağız. Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Ne olursa olsun, Gazze halkının yaralarını sarmaya çalışacağız. Acil ateşkes çağrımızı tüm dünyaya duyuruyoruz” dedi.

(Kaynak: Vakit.com.tr)

Giresun’da şehit olan askerin naaşı memleketine getirildi

Sıradaki haber:

Giresun’da şehit olan askerin naaşı memleketine getirildi