h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kokpit camında çatlak olan uçak, Japonya’da hemen iniş yapmak zorunda kaldı

Kokpit camında çatlak olan uçak, Japonya’da hemen iniş yapmak zorunda kaldı

All Nippon Havayolları'na ait bir Boeing 737-800 uçağı, kalkıştan hemen sonra kokpit camında çatlak tespit edilmesi üzerine yeniden iniş yapmak zorunda kaldı. Uçaktaki 59 yolcu ve 6 mürettebatın durumunun iyi olduğu belirtilirken, çatlak uçuş kontrolünü veya uçağın basıncını etkilemediği vurgulandı. Herhangi bir olayın yaşanmadan uçak güvenli şekilde indirildi. Öte yandan, bu olayın geçtiğimiz hafta yaşanan patlama ve basınç düşüşü sorunları yaşayan Boeing 737-MAX 9 uçaklarıyla ilgisi olmadığı belirtildi.

ANA’ya ait Boeing 737-800 tipi uçak, havalandıktan sonra kokpit camında çatlak tespit edilmesi nedeniyle geri dönerek acil bir şekilde iniş yaptı.

Japonya’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan All Nippon Havayolları’na ait uçak, Hokkaido bölgesindeki New Chitose Havalimanı’ndan Toyama eyaletine gitmek üzere havalanırken kokpit camında çatlak tespit edildi. Bu durum üzerine uçak, kalkıştan kısa bir süre sonra geri dönerek acil bir şekilde iniş yaptı. Uçakta bulunan 59 yolcu ve 6 mürettebatın durumunun iyi olduğu belirtildi. Açıklamada, uçağın kokpitini çevreleyen pencerenin 4 kat camdan oluştuğu ve çatlağın en dıştaki camda tespit edildiği ifade edildi. Ancak çatlağın uçuş kontrolünü veya uçağın basıncını etkilemediği belirtildi.

Öte yandan, bu olayın, geçtiğimiz hafta yaşanan Boeing 737-MAX 9 tipi uçaklardaki acil çıkış kapısı patlamasıyla bir ilgisi olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta ABD’de Alaska Havayolları’na ait Boeing 737-MAX 9 tipi yolcu uçağında acil çıkış kapısı patlamıştı. Yaşanan basınç düşüşü nedeniyle acil iniş gerçekleştirilen uçuştan sonra Alaska Havayolları, tüm Boeing 737-MAX 9 uçaklarını yere indirme kararı almıştı. Ayrıca United Havayolları, Boeing 737-MAX 9 uçaklarında yapılan denetimlerde panellerde ve kapılarda bazı cıvataların gevşediğinin tespit edildiğini duyurmuştu.

Sosyal medya topluluğu “C31K” üyelerine yönelik operasyon: 5 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Sosyal medya topluluğu “C31K” üyelerine yönelik operasyon: 5 kişi gözaltına alındı