h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Yüksekova’da kar kalınlığı 40 cm’yi aştı, araçlar karla kaplandı

Yüksekova’da kar kalınlığı 40 cm’yi aştı, araçlar karla kaplandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 40 santimetreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yüksekova-Van ve Yüksekova-Şemdinli Karayolu'nda yoğun kar ve tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. İlçede kar yağışı sonucu kar kalınlığı yer yer 1 metreyi geçti. Gençler ise kar yağışını fırsat bilerek dışarıya çıkıp kar topu oynadı ve kardan adam yaptı. Yollar kapalı olduğu için araçlar da kardan mahsur kaldı. Yüksekova'da kar yağışının devam ettiği belirtildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar kalınlığı 40 santimetreyi aşarak hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Yüksekova-Van ve Yüksekova-Şemdinli Karayolu’nda tipi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.
İlçede günlerdir etkisini sürdüren dondurucu hava, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birleşerek ilçeyi tam anlamıyla kara bürüdü. İlçe merkezindeki kar kalınlığı 40 santimetreyi, yüksek rakımlı bölgelerde ise yer yer 1 metreyi geçti. Araçlar karla kaplanarak neredeyse görünmez hale geldi. Gençler ise kar topu oynayarak ve kardan adam yaparak kar yağışından en çok keyif alanlar oldu.
Feride Özbek adlı bir vatandaş, “Son 4 gündür süren yoğun kar yağışı hala devam ediyor. Aslında en güzel yanı hava kirliliğini azaltması oldu. Biz de bu fırsattan yararlanmak için dışarı çıkıp fotoğraflar çektik ve eğlendik” dedi.
Araçların adeta karlar altında mahsur kaldığını dile getiren Can Birkan Yıldız, “Yüksekova’da son 4 gündür yoğun kar yağışı yaşanıyor. Yollar kapalı. Gençler ise bu fırsatı değerlendirerek kar üzerinde doyasıya eğleniyorlar” şeklinde konuştu.

Kar ve tipi etkisiyle Hakkari’de sürücüler zor anlar yaşadı

Sıradaki haber:

Kar ve tipi etkisiyle Hakkari’de sürücüler zor anlar yaşadı