h Dolar 34,0340 % -0.12
h Euro 38,0560 % -0.12
h Sterlin 45,3217 % 0.58
h Altın (Gr) 2.830,39 %1,00
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Domates temalı yemek yarışmasında gösterdikleri hünerlerle birincilik kürsüsüne çıktılar.

Domates temalı yemek yarışmasında gösterdikleri hünerlerle birincilik kürsüsüne çıktılar.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Kumluca'nın sağlıklı domatesleriyle düzenlenen bir yemek yarışması büyük ilgi gördü. Yarışmaya 18 kişi katıldı ve farklı domates yemekleri sunuldu. Yarışmayı birinci olan Görkem Sarıkayalı, kırmızı domates reçeliyle birincilik ödülünü kazandı. İkinci ve üçüncülük ödülleri ise Fatma Uysal ve Mehmet Akif Otluoğlu'na verildi. Jüri özel ödülünü ise Zeynep Aka aldı. Dereceye giren yarışmacılar organik gübre ve kedi-köpek maması ödülleriyle ödüllendirildi. Yarışma sonunda jüri üyelerine plaket takdim edildi.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde, Kumluca Expo Kumluca Domates İhtisas Fuarı kapsamında “domates” temasıyla bir yemek yarışması düzenlendi. Kumluca’nın meşhur ve sağlıklı domatesleriyle hazırlanan yemeklerin yarıştığı etkinlik, Kumluca Toptancı Halinde gerçekleştirildi ve deneyimli aşçı Emine Beder, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretmeni Birgül Çitil Şimşek ve Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun eşi Nurgül Köleoğlu’nun jüri üyeliğinde gerçekleşti.

Yemek yarışmasının sloganı “Oluşturucu Fikirler Sizden Ödül Bizden” oldu ve 18 yarışmacı katılım sağladı. Yarışmada, katılan yarışmacılar farklı domates temalı yemeklerle jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. Görkem Sarıkayalı kırmızı domates reçeli, Fatma Uysal biber teknesinde domates yemeği, Mehmet Akif Otluoğlu fokaçyo ve Sefer Pakyürek lokmalık domates yemeği ile jüriyi etkileyerek dereceye girdiler. Zeynep Aka’nın domates mücveriyle mansiyon ödülüne layık görülmesi de diğer bir başarılı anekdot oldu.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüller takdim edildi. Birincilik ödülü olarak 12 adet organik gübre ve 3 adet “kumpati” kedi-köpek maması verildi. İkincilik ve üçüncülük ödülleri de organik gübre ve “kumpati” köpek maması şeklindeydi. Jüri üyeleri de Nurgül Köleoğlu tarafından günün anısına plaket ile ödüllendirildi.

Sincan’daki Elektronik Yedek Parça Fabrikasında Yangın, İtfaiye Ekipleri Olaya Müdahale Ediyor

Sıradaki haber:

Sincan’daki Elektronik Yedek Parça Fabrikasında Yangın, İtfaiye Ekipleri Olaya Müdahale Ediyor