h Dolar 34,2962 % 0.51
h Euro 37,2216 % 0.51
h Sterlin 44,7396 % 0.72
h Altın (Gr) 2.989,09 %1,19
h BIST100 8.970,27 %-0,36
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Kış mevsimiyle beraber, Van’da hasta kurtarma çalışmaları hız kazanıyor

Kış mevsimiyle beraber, Van’da hasta kurtarma çalışmaları hız kazanıyor

Van Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının ardından hasta kurtarma ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, karla mücadele için 618 personel ve 390 araçla çalışıyor. Ayrıca Bahçesaray, Çatak ve Muradiye ilçelerinde hasta kurtarma çalışmaları yapıldı. Yoğun kar nedeniyle yolu kapanan bölgelerde hastalanan kişilere hızlı müdahale ediliyor. Ayrıca 330 mahalle ve 341 mezra yolunun açılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelen kar yağışının ardından hasta kurtarma ve yol açma çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor. Uzman ekipler, önceden alınan tedbirler ile birlikte 618 personel ve 390 araçla beraber kent genelinde faaliyet gösteriyor. Hem kar mücadelesi yürüten hem de hasta kurtarma çalışmalarını gerçekleştiren ekipler, Bahçesaray, Çatak ve Muradiye ilçelerinde önemli bir hizmet sunuyor.

Bahçesaray ilçesinde, Çatbayır Mahallesi’nde kar sebebiyle yolu kapalı olan Muhtar Eyüp Kayan (42), yaşadığı kalp krizi sonrasında Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri sayesinde hastaneye ulaştırıldı. Çatak ilçesine bağlı Dalbastı Mahallesi’nde ise doğum hastası olan Figen Akbaş adlı kadının rahatsızlanması üzerine karla mücadele ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekipler, kısa sürede yol açma çalışmasıyla 112 sağlık ekiplerinin hastaya ulaşmasını sağladı.

Muradiye ilçesine bağlı Beydağı Mahallesi’nde ise hasta kurtarma çalışmaları sırasında ambulans kara kayarak yoldan çıktı. Haber verilmesi üzerine ekipler tarafından hızlı bir şekilde kurtarılan ambulans, yoluna devam etti. Ayrıca 330 mahalle ve 341 mezra yolunun kar yağışı sonrasında kapanmasının ardından açılması için çalışmalar da aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Palandöken Kayak Merkezi’nde Yoğunluk Rekorları Kırıldı! Hafta Sonu Aşırı Talep Gördü.

Sıradaki haber:

Palandöken Kayak Merkezi’nde Yoğunluk Rekorları Kırıldı! Hafta Sonu Aşırı Talep Gördü.