h Dolar 34,2689 % 0.02
h Euro 36,9975 % 0.02
h Sterlin 44,4799 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,43 %0,03
h BIST100 8.842,42 %0,04
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Afyonkarahisar’da Sağlık Endüstri Bölgesi’nde faaliyetler hız kesmeden ilerliyor

Afyonkarahisar’da Sağlık Endüstri Bölgesi’nde faaliyetler hız kesmeden ilerliyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Sağlık Endüstri Bölgesinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Afyonkarahisar, termal su kaynakları ve otellerin bulunduğu bir şehir olarak dikkat çekiyor. Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemleri İstişare Toplantısı'nda konuşan Başkan Zeybek, şehirde yapılan jeotermal enerji yatırımlarını anlattı. Afyonkarahisar, Türkiye'nin en büyük Sağlık Endüstri Bölgesi hedefi ile termal su kaynaklarını kullanarak seracılık alanında da çalışmalar yapıyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, termal su kaynaklarıyla ünlü ve 27 bin yatak kapasiteli otellere ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’da Sağlık Endüstri Bölgesi çalışmalarının hızla ilerlediğini belirtti. Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemleri İstişare Toplantısı Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi ve Enerji Kentleri Birliği üyelerinin katılımıyla Başkan Zeybek’in ev sahipliğinde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını ETKB Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanı Dr. Bilal Düzgün yaptı. Başkan Zeybek ise toplantıda şehrin jeotermal enerji alanındaki yatırımlarını anlattı.

Afyonkarahisar’ın jeotermal kaynaklar açısından dikkat çeken bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Zeybek, şunları söyledi: “İç Anadolu’yu Ege’ye, Ege’yi İç Anadolu ile birlikte Akdeniz’e ve Marmara’ya bağlayan yolların kesiştiği bir ilçesi olan Afyonkarahisar, geniş bir coğrafyaya yayılmış bir Anadolu şehridir. Diğer ilçelerimizle arasındaki mesafe 250 km’ye kadar uzanmaktadır. Dört yol kavşağında demiryolları bulunmaktadır. 27 bin yatak kapasiteli termal otellerin olduğu, 30 bine yakın konutun jeotermal kaynaklarla ısındığı ve enerji ihtiyacının karşılandığı Afyonkarahisar, seracılık alanında da jeotermal enerji kullanmaktadır. Kaplıcalarımızla sağlık turizminde de önde gelen bir konumdayız. Sadece burası değil, Sandıklı, Gazlıgöl, Bolvadin gibi ilçelerimizin çoğunda da termal su kaynakları bulunmaktadır. Türkiye’nin en büyük Sağlık Endüstri Bölgesi hedefiyle Valilik ve Belediyemizin de ortak olduğu 850 bin metrekarelik bir alanda Sağlık Endüstri Bölgesi kurduk. Yaklaşık 3 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan Jeotermal Seracılık bölgesi oluşturuyoruz. Sondaj çalışmalarına başladık.”

Toplantı, fikir alışverişiyle sona erdi.

Dünyaya “bedava internet” bağlantısıyla Kemeraltı geliyor

Sıradaki haber:

Dünyaya “bedava internet” bağlantısıyla Kemeraltı geliyor