h Dolar 34,1130 % 0.28
h Euro 38,1588 % 0.28
h Sterlin 45,4930 % 0.41
h Altın (Gr) 2.869,24 %1,43
h BIST100 9.919,70 %-0,56
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 125 su taşkını olayına müdahale ettiğinde

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 125 su taşkını olayına müdahale ettiğinde

Hatay'da etkili olan yoğun yağış sonucunda 125 su taşkını vakası yaşandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, AFAD ile koordineli bir şekilde hareket ederek bu duruma müdahale etti. Vatandaşların güvenli noktalara taşınması, su altında kalan ev ve iş yerlerinin tahliyesi, alt yapı çalışmalarının yapılması, yolların açılması gibi önlemler alındı. Ekipler, özellikle 65 yaş üstü 24 vatandaşın kurtarılmasını sağladı. Bu süreçte trafik aksamalarının da önüne geçildi.

Hatay’da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 125 su taşkını vakasına müdahale etti.

Yağışlı hava üç gün boyunca Hatay’da etkisini gösterdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi (AKOM), İtfaiye, HATSU, Fen İşleri, Park Bahçe ve Zabıta Daire Başkanlığı birimleri su taşkınları ve diğer olumsuz şartlara karşı harekete geçti. HBB ekipleri AFAD ile koordineli bir şekilde çalışarak, il genelinde yaşanan 125 su taşkını vakasına müdahale etti.

Ekipler, özellikle su baskınları nedeniyle mahsur kalan 65 yaş üstü 24 vatandaşı güvenli noktalara taşıdı ve onlara geçici barınma merkezlerinde yer ayarladı. Ayrıca, su altında kalan ev ve iş yerlerinin boşaltılmasını sağladı ve alt yapı, rögar ve kanalları temizleyerek çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, heyelan veya su birikintileri nedeniyle kapanan yolları açma ve trafik akışını sağlama konusunda yoğun bir çaba harcadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Husilere müdahale etmekten başka alternatifimiz yoktu”

Sıradaki haber:

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Husilere müdahale etmekten başka alternatifimiz yoktu”