h Dolar 34,1895 % 0.15
h Euro 38,1351 % 0.15
h Sterlin 45,7732 % -0.13
h Altın (Gr) 2.927,52 %-0,19
h BIST100 9.769,26 %-0,61
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Devri Alem Sonrası, Çocuklarının Eğitimi İçin Fethiye’ye Yerleşen Aile

Devri Alem Sonrası, Çocuklarının Eğitimi İçin Fethiye’ye Yerleşen Aile

Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, çocuklarının eğitimi için Fethiye'de tekne yaşamı sürdürüyor. Denizciler, Antarktika'ya giden ilk Türk teknesi olan "Uzaklar II" ile tarihe adlarını yazdırdı. Teknelerini Yunus Nadi İlkokulu'nun önünde demirleyen çift, oğulları Tiksano Can'ın okula gitmesini sağlıyor. Ayrıca Antarktika seyahatlerini anlattıkları bir kitap da yayınladılar. Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, Antarktika'ya Türk Bilim Üssü'nün kurulması için öncülük etti.

“Dünyayı tekneleriyle dolaşan ve Antarktika’ya giden ilk Türk denizciler olarak tarihe adlarını yazdıran Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, çocuklarının okulu için Fethiye’de tekne yaşamlarını sürdürüyor. Denizcilik tarihine adlarını altın harflerle yazdıran çift, 6 yaşındaki oğulları Tiksano Can için Fethiye’de demirledi. ‘Uzaklar II’ isimli tekneleriyle Antarktika’ya giden ilk Türk denizciler, eşsiz seyahatlerinin ardından Fethiye’nin Karagözler Mahallesi’nde bulunan Yunus Nadi İlkokulu’nu keşfettiler. Çocuklarının eğitimi için okulun hemen önünde teknelerini demirleyen çift, teknede sakin bir yaşam sürüyor. Oğulları ise geri kalan zamanlarda yine teknede vakit geçiriyor. Tiksano Can, hayalindeki şirketi kurup kendi teknesiyle dünyayı 100 bin kez dolaşma hedefini paylaştı.

Antarktika’ya Türk Bilim Üssü’nün kurulması için öncülük eden Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, Antarktika seyahatlerinden bahsetti. Atasoy, “İzmir, Sığacık’tan 1992 yılında eşim Zuhal’le dünya seyahatine çıktık. Bu seyahat 5 yıl sürdü. Tam seyahatin ortasında Yeni Zelanda’da bir kızımız dünyaya geldi. Adını Deniz koyduk. Daha sonra Türkiye’ye döndük. Uzaklar II isimli teknemizi yaptık ve 2002 yılında denize indirdik. İlk seyahatte oluşan yeni hayalimde dünyanın ucu olarak bilinen Horn Burnu’na gitmek vardı. Beraber yola çıktık ve o seyahat de 4 sene sürdü. İlk olarak Horn Burnu’na gittik ve orada yeni bir hayal oluştu: Antarktika’ya gitmek. Antarktika’da 1 buçuk ay geçirdik. Bu arada Uzaklar II, Antarktika’ya giden ilk Türk teknesi oldu. Antarktika’dayken neden burada Türk Bilim Üssü yok diye düşünmeye başladık. Dönüşte bir kampanya başlattık ve bunun için tam 2 sene çaba sarf ettik. Sonunda devlet bu fikri kabul etti ve Türk Bilim Üssü’nün kurulma süreci başladı” dedi. Atasoy ayrıca Antarktika seyahatlerini anlattığı bir kitap olan “Uzaklar II Antartika”yı çıkardığını belirterek, kitabının yakında piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi.

Denizde yaşamanın zorlukları ve güzellikleri üzerine konuşan Sibel Karasu ise “Ben hep teknede yaşadım. İnsan bir deniz canlısı değil ama sanki kendimi biraz daha deniz canlısı gibi hissediyorum. Karada yaşamak için içimde büyük bir istek olmadı. Denizde yaşamayı zor da olsa seviyorum. Hareketli bir ortamda olduğunuz için fırtınalar, yağmur gibi hava koş

Sokakta kahvehaneye yapılan saldırıda motosikletli şüpheliler tarafından silahlar kullanıldı

Sıradaki haber:

Sokakta kahvehaneye yapılan saldırıda motosikletli şüpheliler tarafından silahlar kullanıldı