h Dolar 34,1422 % 0.08
h Euro 38,0880 % 0.08
h Sterlin 45,5864 % -0.44
h Altın (Gr) 2.917,81 %0,12
h BIST100 9.891,00 %-1,38
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Koyunların telef olduğu ahırda kurtlar dehşete düşürdü.

Koyunların telef olduğu ahırda kurtlar dehşete düşürdü.

Cide ilçesindeki bir mahalledeki ahıra giren ayılar, 25 hamile koyunu öldürdü ve 6 koyunu da yaraladı. Sahipleri olan baba ve oğlu, ahırdan gelen sesi duyarak kontrol etmeye gittiklerinde acı gerçekle karşılaştı. Bölgede son yıllarda ayı ve kurt saldırılarının arttığı belirtildi. Cide halkı artan saldırılar nedeniyle bahçelerine bile giremez hale geldi. Bu olayda yaklaşık 250 bin TL zarar olduğu bildirildi.

Kastamonu’nun Cide ilçesinde, mahalleye inen ayıların girdiği ahırda 25 hamile koyun telef oldu ve 6 koyun ise yaralandı. Olay, Cide ilçesi Kumluca Mahallesi Kayran Sokak’ta meydana geldi. Hasan Çelik ve oğlu Cemal Çelik’e ait ahıra giren kurtlar, 25 hamile koyunu parçalayarak öldürdü. Kurtların saldırısı sonucu 6 koyun da yaralandı. Ahıra doğum yapacak ineklerini kontrol etmek için giden baba ve oğlu, koyunların telef olduğunu fark etti.

Ayı ve kurt saldırılarının son zamanlarda arttığını dile getiren Cemal Çelik, yaklaşık 250 bin TL zararlarının olduğunu belirtti. Çakal saldırılarının daha önce de yaşandığını ancak ayı ve kurtların insanların mallarına daha fazla saldırdığını ve hatta vatandaşlara bile zarar verdiğini söyledi. Çelik, bu hayvanlarla karşılaşıldığında saldırma ihtimalinin yüzde 100 olduğunu ve insanların bahçelerine dahi giremediklerini ifade etti.

Bilgilendirmeler aktarıldı: İşte detaylar

Sıradaki haber:

Bilgilendirmeler aktarıldı: İşte detaylar