h Dolar 34,1272 % 0.05
h Euro 38,2466 % 0.05
h Sterlin 45,7201 % -0.12
h Altın (Gr) 2.918,71 %0,16
h BIST100 10.015,02 %-0,15
a

İzlanda’da Volkanik Patlama Meydana Geldi

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağ bir kez daha patladı. Patlamanın ardından lav ve kül yükseklerde püskürtüldü. Daha önceki bir patlamanın ardından tahliye edilen Grindavik kasabası, yeni patlama nedeniyle tekrar risk altında. Sivil Savunma ekibi, durumu kontrol etmek için bir helikopter görevlendirdi. İzlanda, dünyadaki en büyük tektonik levhalar arasında bulunuyor ve 32 aktif yanardağa sahip.

İzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’ndaki bir yanardağ bugün patladı. Patlama sonucunda yanardağdan lav ve kül metrelerce yüksekliğe fışkırdı.

İzlanda’nın güneybatısındaki Grindavik kasabası yakınındaki bir yanardağ bugün yeniden patladı. Patlamadan sonra Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ, lav ve külü metrelerce yüksekliğe püskürttü. Sivil Savunma Teşkilatı, olayı ve patlamanın yaşandığı yanardağı belirlemek için bir sahil güvenlik helikopterini görevlendirdi.

Geçtiğimiz ay yine Grindavik kasabası yakınındaki bir yanardağ, haftalarca süren depremlerin ardından patlayarak lav ve kül püskürterek dikkat çekmişti. O dönemde kasabadaki 4 bin kişi kasım ayında tahliye edilerek güvende tutulmuş, Sivil Savunma tarafından halka bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyarılar yapılmıştı.

İzlanda, Avrasya ve Kuzey Amerika tektonik levhaları arasında bulunan dünyadaki en büyük iki tektonik levhadan birinde yer alması nedeniyle sismik ve volkanik bir bölgedir. İzlanda’da toplamda 32 aktif yanardağ bulunmaktadır.

Milli Savunma Bakanlığı: PKK/YPG’den 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Sıradaki haber:

Milli Savunma Bakanlığı: PKK/YPG’den 7 terörist etkisiz hale getirildi.