h Dolar 34,1147 % 0.28
h Euro 38,1063 % 0.28
h Sterlin 45,3792 % 0.16
h Altın (Gr) 2.862,89 %1,20
h BIST100 9.926,18 %-0,50
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Çınar Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm konusunda önemli bir mesaj verdi

Çınar Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm konusunda önemli bir mesaj verdi

Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatlar hızla ilerliyor. Proje kapsamında 168 daire ve 10 dükkana sahip binalar inşa ediliyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sosyal yaşam alanları ve otoparkıyla birlikte bu projenin güvenli ve dayanıklı bir yaşam alanı olacağını belirtti. Yeşilyurt Belediyesi, deprem sonrası bölgedeki nüfusu güvenli konutlara taşımayı hedefliyor.

Yeşilyurt Belediyesi, ‘Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm’ Projesi kapsamında binaların yapımına hızla devam ediyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın girişimleri sonucunda başlayan projede, 24 Ocak 2020’deki Elazığ depremi sonrasında rezerv yapı alanı olarak belirlenen 15 dönümlük alanda yapılan Kentsel Dönüşüm Konutları, Malatya’da güvenli ve sağlam yaşam alanları arasında yer alacak.
Başkan Çınar, 168 daire ve 10 dükkana sahip dört ayrı binanın yanı sıra sosyal yaşam alanları, oyun grupları, süs havuzları, yeşil alanlar ve otoparkın da bulunduğu kentsel dönüşüm yatırımlarının, gelecek nesillere örnek olacak bir eser olarak bırakılacağını belirtti.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kentsel Dönüşüm Konutlarının bulunduğu bölgede inceleme yaparak, kendi kaynakları ve bütçeleriyle inşa ettikleri konutlarla bölgedeki vatandaşları depreme dayanıklı konutlara taşıyarak, güvenli bir yaşam alanı sunacaklarını ifade etti.
Kentsel dönüşüm yatırımlarına 2020 yılından itibaren hız verdiklerini belirten Başkan Çınar, Kaynarca, Yakınca ve Hoca Ahmet Yesevi Mahalleleri’ndeki Kentsel Dönüşüm Projeleri ve TOKİ Konutlarının yanı sıra, 6 Şubat 2023’teki depremlerden sonra başlanan İkizce TOKİ Konutları ve Köy Evlerinin ardından Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutlarını da Yeşilyurt’taki güvenilir yaşam alanlarına ekleyeceklerini söyledi.
Başkan Çınar, TOKİ Konutları ve Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Malatya’nın imar ve inşa sürecine büyük destek verdiklerini belirterek, “Son yıllarda ilçemizin farklı bölgelerine yapılan afet konutları ve kentsel dönüşüm yatırımlarından büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla 24 Ocak 2020’deki Elazığ depremi ve 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından güvenilir ve depreme dayanıklı konut üretimi hızla arttı. Yeşilyurt Belediyesi olarak 2020 depremiyle birlikte dayanıklı konut üretimi konusunda ciddi çalışmalar yürüttük. Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi TOKİ Konutlarına destek verdik ve anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik. Kaynarca, Yakınca ve İkizce Mahallelerinde yapılan TOKİ Konutları için gerekli desteği sağlayarak, bazı konutları hak sahiplerine teslim ettik. Ayrıca Yakınca’da teslim edilen 499 konutun arkasında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı olan mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza riskli taşınmazları karşılığında inşa edilen 541 konut ve 22 dükkanı teslim edeceğiz. Elazığ depremi sonrasında yaptığımız yoğun girişimlerin ardından 15 Nisan 2020’deki Cumhurbaşkanlığı kararıyla yıpranmış ve ömrünü tamamlamış evlerin bulunduğu Turgut Özal Mahallesinde kentsel dönüşüm konutlarını inşa etmeye başladık. 168 daire ve 10 dükkânın tamamlanmasıyla birlikte bu bölgedeki hak sahiplerini yeni evlerine taşıyarak, güvenli ve sağlam konutlarda yaşamlarını sürdürecekler. Bu kıymetli eseri ilçemize kazandırmak için bize güvenen ve destek veren mahalle sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm yatırımlarımız için desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, TOKİ Genel Müdürlüğü’ne ve destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şahsım ve hemşehrilerim adına saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 125 su taşkını olayına müdahale ettiğinde

Sıradaki haber:

Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 125 su taşkını olayına müdahale ettiğinde