h Dolar 34,1341 % -0.03
h Euro 38,1252 % -0.03
h Sterlin 45,7611 % 0.4
h Altın (Gr) 2.902,33 %0,60
h BIST100 10.029,73 %1,44
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Aksaray’da vatan için şehit düşen üsteğmen gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

Aksaray’da vatan için şehit düşen üsteğmen gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu'nda görevli Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, terörist gruplarla çıkan çatışmada şehit oldu. Mendebur vatandaşlar ve yetkililer tarafından hüzünle karşılanan şehidin cenazesi, Aksaray Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Vali, milletvekilleri ve diğer yerel yetkililerin yanı sıra çok sayıda kişi törene katıldı.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu sırasında PKK/YPG’li terörist gruplarla çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Aksaray’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Metina Vadisi ve Zap Bölgesi’nde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’na katılan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (31), üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li terörist grup ile çatışmaya girdi ve şehit düştü. Şehit üsteğmenin cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Aksaray’a ulaştı ve bugün Somuncu Baba Külliyesi Morgu’ndan alınarak önce helallik alınması için şehidin Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Helallik alındıktan sonra konvoy eşliğinde şehidin cenazesi Aksaray Ulu Camii’ne getirildi. Törene yüzlerce vatandaş katılırken terörü lanetleyen sloganlar da atıldı. Şehidin babası Bayram Delen (56), annesi Zeynep Delen (55) ve kardeşleri tabutun başında ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehit Gökhan Delen, öğle namazını müteakip Aksaray Şehitliği’nde toprağa verildi.

Törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, milletvekilleri, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Ali Bayer, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Restoranda çıkan kavga, sopaların kullanıldığı saldırıya dönüştü

Sıradaki haber:

Restoranda çıkan kavga, sopaların kullanıldığı saldırıya dönüştü