h Dolar 34,1524 % 0.04
h Euro 38,0780 % 0.04
h Sterlin 45,6525 % 0.17
h Altın (Gr) 2.882,23 %-0,10
h BIST100 9.961,13 %0,74
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Ordu’daki şehit son yolculuğuna uğurlandı

Ordu’daki şehit son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. Şehitlerden İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar'ın cenazesi askeri törenle Samsun'a getirildi ve memleketi olan Ordu'ya götürüldü. Şehidin babasının daha önce motosiklet kazasında hayatını kaybettiği belirtildi. Cenaze törenine çeşitli siyasi ve askeri yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın Şehitlik Töreni Ordu’da Gerçekleştirildi

Irak’ın kuzeyinde, Ordulu İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar’ın şehit düştüğü haberi yürekleri dağladı. Pençe-Kilit Operasyon bölgesindeki çatışmada bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada toplamda 9 asker şehit oldu. 22 yaşındaki Atar da bu çatışmada hayatını kaybedenler arasında yer alıyor. Şehit Er Murat Atar’ın cenazesi Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildi.

Şehit Er Murat Atar’ın cenazesi Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda yapılan askeri törenle karşılandı. Ailesi ve yakınları, bu acı haber karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze dualar eşliğinde Ordu’nun Ünye ilçesine götürüldü.

Bugün, Ünye Devlet Hastanesi’nden alınan şehit Er Murat Atar’ın naaşı memleketi İkizce ilçesine getirildi. Evinden helallik alındıktan sonra Merkez Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Şehit yakınları, burada duygusal anlar yaşayarak gözyaşı döktü. Şehit Murat Atar, kılınan cenaze namazının ardından Bolluk Mahallesi’ndeki mezarlığa defnedildi.

Bu acı haberle birlikte, şehit Er Murat Atar’ın babasının geçtiğimiz yıl motosiklet kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Şehit Er Murat Atar’ın cenaze törenine Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Ordu Valisi Muammer Erol, AK Parti Ordu Milletvekilleri Mahmut Özer, İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Tonun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, bazı kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ev yangınından 2 kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı

Sıradaki haber:

Ev yangınından 2 kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı