h Dolar 34,1552 % 0.16
h Euro 37,9914 % 0.16
h Sterlin 45,4457 % -0.18
h Altın (Gr) 2.877,81 %0,11
h BIST100 9.891,19 %-0,09
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şehit cenazesinde ağıt sesleri gözleri yaşlarla beraber sel oldu

Şehit cenazesinde ağıt sesleri gözleri yaşlarla beraber sel oldu

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, üs bölgesine yapılan sızma girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin'in Eskişehir'de düzenlenen cenaze törenine yoğun katılım oldu. Ailesinin büyük üzüntü yaşadığı törende terörü lanetleyen sloganlar atıldı. Şehidin naaşı Alpu İlçesi'ndeki Bozan Mahallesi'nde toprağa verildi.

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde gerçekleşen sızma girişiminde İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin şehit düştü. Teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden Evcin’in naaşı, Eskişehir’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Irak’ın Kuzey bölgesinde yapılan Pençe-Kilit Harekatı sırasında üs bölgesine yönelik gerçekleşen sızma girişimi sonrası çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu. Şehitler arasında olan 27 yaşındaki İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in cenazesi dün akşam saatlerinde Eskişehir’e getirildi. Şehit Evcin’in cenaze namazı bugün Reşadiye Camii’nde kılındı ve gözyaşları sel oldu.

Ailesi Türk Bayrağı ile sarılan şehidin tabutuna sarılarak büyük üzüntü içinde ağlayan ailesi, zor anlar yaşadı. Şehidin babası Nazif Evcin, “Muhammed pırlanta gibi bir çocuktu. Birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız var. Lütfen şehitlerimiz için dua edin” diyerek feryat etti.

Cenaze törenine yoğun bir katılım oldu ve teröre tepki olarak sloganlar atıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı ve törene Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve Nebi Hatipoğlu, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

Şehit Evcin’in cenazesi, cenaze namazının ardından Alpu İlçesi’ne bağlı Bozan Mahallesi’nde toprağa verildi.

Diyarbakır’da bir kişi, ağabeyini, kardeşini ve iki çocuğunu silahla vurarak öldürdü

Sıradaki haber:

Diyarbakır’da bir kişi, ağabeyini, kardeşini ve iki çocuğunu silahla vurarak öldürdü