h Dolar 34,2254 % 0.3
h Euro 37,1495 % 0.3
h Sterlin 44,6616 % 0.53
h Altın (Gr) 2.983,92 %1,02
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Yüksekova’da Art arda Meydana Gelen Depremler! Uzmanlardan ‘Çok Kritik Bölge’ Uyarısı

Yüksekova’da Art arda Meydana Gelen Depremler! Uzmanlardan ‘Çok Kritik Bölge’ Uyarısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün saat 19.37’de 4.4 ve saat 20.06'da 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, çevre illerde de hissedilen depremler sonrasında vatandaşlar sokağa dökülmüştü. Detaylar haberimizde!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün saat 19.37’de 4.4 ve saat 20.06’da 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, çevre illerde de hissedilen depremler sonrasında vatandaşlar sokağa dökülmüştü. Birçok vatandaş, evlerine girmekte korku yaşayarak geceyi dışarıda geçirdi.

Depremlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan uzmanlar, büyüklük açısından küçük olan depremlerin levha sınırında meydana gelmesinin kritik olduğunu belirtti. Hakkari bölgesinin jeolojik yapısının incelenmesi gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, alınacak önlemlerin büyük bir önem arz ettiğini ifade etti. Vatandaşlara deprem anında alınacak tedbirler konusunda bilgi veren uzmanlar, olası artçı sarsıntılara karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Depremlerin halk arasında yarattığı endişe ve panikle ilgili olarak ise yetkililer, bölge halkına sakin olmaları ve deprem anında alınacak güvenli önlemlere riayet etmeleri çağrısında bulundu. Yetkililer, sürekli olarak güncellenen deprem bilgilerini resmi kaynaklardan takip etmenin önemine vurgu yaparak, halkın panik yerine bilinçli bir şekilde hareket etmelerinin önemli olduğunu belirtti.

Kula’da 4. Kattan Düşen Öğretmen Meltem Memiş Yaşamını Yitirdi

Sıradaki haber:

Kula’da 4. Kattan Düşen Öğretmen Meltem Memiş Yaşamını Yitirdi