h Dolar 34,2349 % 0.33
h Euro 37,1561 % 0.33
h Sterlin 44,7421 % 0.72
h Altın (Gr) 2.980,93 %0,91
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Dünya
  • Ukrayna-Rusya Çatışması Yükseliyor: Belgorod Vuruldu, Polonya Hava Sahası Krizi Büyüyor

Ukrayna-Rusya Çatışması Yükseliyor: Belgorod Vuruldu, Polonya Hava Sahası Krizi Büyüyor

Ukrayna ordusunun Kırım'da bir Rus savaş gemisini vurmasının ardından Rusya, Ukrayna kentlerine yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde!

Ukrayna ordusunun Kırım’da bir Rus savaş gemisini vurmasının ardından Rusya, Ukrayna kentlerine yoğun saldırılar gerçekleştirdi. Önceki gün yapılan saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a yükselirken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev, Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya şehirlerine düzenlenen hava saldırılarında 39 kişinin yaşamını yitirdiğini, 159 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Ukrayna ordusunun bu saldırılara yanıtı dün geldi ve Rusya’nın Ukrayna sınırındaki Belgorod kenti vuruldu. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybederken, birçok kişi yaralandı. Bu olayın ardından Belgorod’da geniş güvenlik önlemleri alınırken, sivil halka “evlerinizden çıkmayın” çağrısı yapıldı. İmkanı olanların sığınaklara gitmeleri tavsiye edildi.

Ayrıca, Bryansk, Oryol, Kursk ve Moskova bölgelerine yoğun İHA saldırıları düzenlendiği bildirildi. Ukrayna ordusu, sadece askeri noktaları hedef aldığını belirtse de Rus yönetimi “intikam” açıklamalarıyla tepki gösterdi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan alınan raporların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e sunulduğunu ve bazı bakanların Belgorod’a gönderildiğini açıklayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olaylarla ilgili gelişmeleri aktardı.

Ukrayna’nın füze saldırısı sonrasında bir füzenin NATO üyesi Polonya hava sahası üzerinden geçmesi, Polonya ile Rusya arasında bir krize neden oldu. Polonya, Rusya’nın Varşova Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak olayı protesto etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile yaptığı görüşme sonrasında durumu izlediklerini ve olayla ilgili olarak teyakkuzda olduklarını ifade etti. Rus yönetimi ise olayın kesin kanıtlarını talep etti. Gelişmelerle birlikte Ukrayna-Rusya çatışmasının giderek tırmandığı gözlemleniyor.

Deyrizor’da Bulunan ABD Üslerine Yönelik Roket Saldırısı Gerçekleşti

Sıradaki haber:

Deyrizor’da Bulunan ABD Üslerine Yönelik Roket Saldırısı Gerçekleşti