h Dolar 34,0771 % 0.17
h Euro 38,0972 % 0.17
h Sterlin 45,3397 % 0.02
h Altın (Gr) 2.840,41 %0,41
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Çinli Bakan Wang Yi, Bağımsız Bir Filistin Devletinin Kurulmasında Israrcı Olunması Gerektiğini Vurguladı.

Çinli Bakan Wang Yi, Bağımsız Bir Filistin Devletinin Kurulmasında Israrcı Olunması Gerektiğini Vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki ateşkes çağrısının önemini vurgulayarak, 1967 sınırları içinde, Doğu Kudüs'ün başkenti olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulması gerektiği konusunda ısrar etti. Ayrıca, her türlü şiddet eylemine son verilmesi ve İsrail işgalinin sona erdirilmesi için uluslararası bir barış zirvesinin düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Mısır’ı ziyareti sırasında Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, “Bağımsız ve tam egemen bir Filistin devletinin 1967 sınırları içinde, başkenti Doğu Kudüs olan şekilde kurulması konusunda ısrarcı olunmalı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Kahire’de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile görüştü. Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında, Gazze’de ateşkes çağrısı yapan Wang Yi, “1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve tam egemen bir Filistin devletinin kurulması konusunda ısrarcı olunmalı” ifadelerine yer verdi.

Wang Yi ve Şukri tarafından yapılan ortak açıklamada, sivillere ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik şiddet eylemlerine derhal son verilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İsrail’in işgalini sona erdirmek ve Filistin sorununa adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüm bulmak için uluslararası bir barış zirvesi çağrısı yapıldı.

Kılıçdaroğlu, CHP’li Altay’ın babasının cenazesine katıldı

Sıradaki haber:

Kılıçdaroğlu, CHP’li Altay’ın babasının cenazesine katıldı