h Dolar 34,1139 % 0.28
h Euro 38,1145 % 0.28
h Sterlin 45,3594 % 0.11
h Altın (Gr) 2.860,51 %1,12
h BIST100 9.961,94 %-0,14
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zonguldak’ta terör karşıtı eylem ve Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Zonguldak’ta terör karşıtı eylem ve Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde terörün kınandığı ve Gazze'ye destek için yürüyüş düzenlendi. Grup, Türk ve Filistin bayraklarıyla sahil güzergahından yürüyerek Gazi Alemdar Müze Gemisi önüne geldi. Burada yapılan konuşmalarda Irak'ta Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerler için dua edildi ve terör örgütü PKK ile İsrail aleyhinde sloganlar atıldı. Konuşmalarda İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçları kınandı ve bölgedeki insanların yaşadığı acılara dikkat çekildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde teröre tepki ve Gazze’ye destek amacıyla bir yürüyüş düzenlendi. Grup, Atatürk Bulvarı önünde bir araya gelerek Türk ve Filistin bayraklarıyla sahil boyunca yürüdü ve Gazi Alemdar Müze Gemisi önünde toplandı. Katılımcılar, PKK ve İsrail’e karşı sloganlar atarken, burada da Kur’an-ı Kerim okundu.
Karadeniz Ereğli Ümmet Platformu Sözcüsü Mustafa Köseoğlu, yaptığı konuşmada Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı sırasında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi ve yaralılara şifa temennisinde bulundu. Köseoğlu, saldırıların arkasında Amerika, Avrupa ve İsrail’in olduğunu belirterek, Türkiye’nin Ortadoğu siyasetine ve İsrail zulmüne karşı duruşundan rahatsız olan bu devletlerin Türkiye’yi cezalandırmaya çalıştıklarını söyledi. Köseoğlu, Filistin’in Türk halkının vicdanında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Köseoğlu, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırıma değinerek, kadın, çocuk, yaşlı ve sivilleri ayrım yapmaksızın katlettiğini ve dünyanın huzurunu tehdit ettiğini belirtti. Filistin’de on binlerce insanın hayatını kaybettiğini, yüz binlerce evin zarar gördüğünü ve milyonlarca insanın zorla göç ettirildiğini söyleyen Köseoğlu, açlık ve susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalmış olan insanların acısını dile getirdi.
Yürüyüş sonunda katılımcılar dua etti.

Ankara’daki bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Sıradaki haber:

Ankara’daki bir fabrikada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.