h Dolar 34,1907 % 0.18
h Euro 37,1505 % 0.18
h Sterlin 44,6808 % 0.33
h Altın (Gr) 2.976,02 %0,75
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Dünya
  • The Economist: Netanyahu, Savaş Sonrasında İsrail İçin Net Bir Plan İçermiyor

The Economist: Netanyahu, Savaş Sonrasında İsrail İçin Net Bir Plan İçermiyor

7 Ekim tarihinde başlayan Hamas ve İsrail çatışmalarının bölgesel bir savaşa evrilebileceği endişesi var. İsrail, iki gün önce Lübnan'da Hamas'ın üst düzey bir ismini İHA ile hedef alarak öldürdü. Detaylar haberimizde!

7 Ekim tarihinde başlayan Hamas ve İsrail çatışmalarının bölgesel bir savaşa evrilebileceği endişesi var. İsrail, iki gün önce Lübnan’da Hamas’ın üst düzey bir ismini İHA ile hedef alarak öldürdü. Dün ise İran’da Kasım Süleymani’nin mezarında toplanan kalabalığın içinde iki farklı noktada patlama meydana geldi ve yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Ancak İsrail ve ABD, saldırıyı üstlenmedi.

Son 3 aydır bölgede yaşananları inceleyen The Economist, İsrail’in liderliğindeki hataların kendi güvenliğini tehlikeye attığını belirtiyor. Gazze savaşında Netanyahu’nun ve ekibinin sayısız sivilin ölümünden sorumlu olduğunu ifade eden gazete, bölgedeki insani krizin derinleştiğini vurguluyor. The Economist’e göre Netanyahu’nun savaş ve savaş sonrası için net bir planı bulunmuyor.

İsrail kamuoyunun Filistinlilere duyduğu sempatinin düşük olduğu ve Gazze’nin yok edilmesinin İsrail’in caydırıcı gücünü tekrar tesis etmesine yardımcı olabileceği düşünülmekte. Ancak Netanyahu’nun adeta kör olması, ABD’nin sabrını zorlayarak sivillere yönelik saldırıları sürdürmesi ve Arap devletlerine karşı agresif bir tutum sergilemesi, eleştirilerin odağına yerleşmesine neden olmuş durumda.

Kuzey cephesinde ise Hizbullah’ın olası bir istila veya füze saldırısı tehdidi, kuzey İsrail’in bir bölümünün ıssız hale gelmesi anlamına gelebilir. Ancak burada İsrail’in plansızlığı ortaya çıkıyor. İki taraf arasında olası bir savaşta İsrail’in galip gelmesi mümkün olsa da, bu durum Lübnan’ın tamamen çöküşüne ve Washington-Tel Aviv ilişkilerinin ciddi şekilde zarar görmesine yol açabilir.

Netanyahu’nun savaşla birlikte ülke içindeki popülerliği düşmüş durumda. Son anketlere göre halkın yüzde 75’i başbakanı artık desteklemiyor.

Güney Kore’de Ana Muhalefet Lideri Lee Jae-myung, Kameralar Önünde Bıçaklandı!

Sıradaki haber:

Güney Kore’de Ana Muhalefet Lideri Lee Jae-myung, Kameralar Önünde Bıçaklandı!