h Dolar 34,0838 % 0.18
h Euro 38,0957 % 0.18
h Sterlin 45,3369 % 0.03
h Altın (Gr) 2.841,59 %0,45
h BIST100 9.975,61 %2,06
a

Adana’da Bir Otobüs Şoförü Yolcuya İnsanüstü Bir Yardımda Bulundu!

Adana’nın Çukurova ilçesinde Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir otobüs şoförü, aracında kalp krizi geçiren bir yaşlı yolcuyu hastaneye yetiştirmek için güzergahından saparak olağanüstü bir hareket gösterdi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen anlarda, yolcuların müdahalesi ile birlikte yaşlı adamın kalp krizi geçirdiği anlar gözler önüne serildi.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Çukurova ilçesinde bulunan Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde meydana geldi. Erkek bir yolcu, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 01 ANT 613 plakalı otobüste fenalaştı ve diğer yolcular durumu hemen şoför Veli Demirhan’a (43) bildirdi. Durumu fark eden Demirhan, yolcunun kalp krizi geçirdiğini anladı. Hastanın durumunun acil olduğunu idrak eden Demirhan, otobüsün güzergahını değiştirerek Çukurova Devlet Hastanesi’nin acil servisine ulaştı.

Yolcu, hastanede tedavi altına alınırken, Veli Demirhan ise tekrar otobüsüne binerek yolculuklarına devam etti. Ayrıca yaşlı yolcunun fenalaştığı ve otobüs şoförü ile diğer yolcuların müdahale ettiği anlar, otobüsün güvenlik kamerasına kaydedildi.

Veli Demirhan, olayı şu şekilde anlattı: “Akşam seferindeyken bir uyarı geldi ve yolcunun fenalaştığını söylediler. Hemen otobüsü durdurdum ve baktığımda yolcunun kalp krizi geçirdiğini fark ettim. Kapıları kapattım ve hemen en yakın hastaneye gittim. Hastayı acil servise teslim ettikten sonra işime devam ettim. Telaşlanmadım çünkü bizim böyle durumlarda telaşlanma lüksümüz yok. Ben daha önce de benzer durumlarla karşılaşmıştım.”

Kendi babasının da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Demirhan, “Babamı kalp krizinden kaybettim. Bu sebeple durumu biliyordum ve hemen hastaneye götürmek aklıma geldi ve öyle yaptım. Hastayı hastaneye bıraktım ve yanında bir yakını olduğu için ona teslim ettim. Hastaya bir isteği olup olmadığını sorduğumda sadece ‘Allah razı olsun’ dedi. Diğer yolcular da işlerinden ayrıldılar. Bu tarz olaylar herkesin başına gelebilir” şeklinde konuştu.

Yolcunun durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bursa’daki akıllı durak hedefi olan şüphelilerin kameralara yakalanan görüntüleri yayınlandı

Sıradaki haber:

Bursa’daki akıllı durak hedefi olan şüphelilerin kameralara yakalanan görüntüleri yayınlandı