h Dolar 34,0296 % -0.12
h Euro 38,0206 % -0.12
h Sterlin 45,2617 % 0.48
h Altın (Gr) 2.828,28 %0,92
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bursa’da dikkatleri üzerine çeken bir yazı: “Vatan bölünmez, şehitler asla unutulmaz!”

Bursa’da dikkatleri üzerine çeken bir yazı: “Vatan bölünmez, şehitler asla unutulmaz!”

Bursa'da, 2700 yıllık Tophane surlarına "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankart ve Türk Bayrağı asıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Irak'ta yaşanan ve 9 şehit vermemize sebep olan olayı unutmayarak şehitlere adanmış bir anma gerçekleştirdi. Tarihi surlara asılan pankart ve bayrak, birçok noktadan görülebiliyor. Vatandaşlar, şehit ailelerine sabır dileyerek ve şehitlere rahmet okuyarak bu anma etkinliğine destek veriyorlar.

Bursa’da 2700 yıllık Tophane surlarına büyük bir anlam yüklendi. Kuzey Irak’ta yaşanan ve ülkemizi yasa boğan olayın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehitlerimizi unutmadığını gösterdi. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Osmangazi ve oğlu Orhangazi’nin türbelerinin bulunduğu tarihi Tophane surlarına, Türk bayrağı ve üzerinde “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı bir pankart asıldı. Bu etkileyici görüntü havadan kaydedildi ve Bursa’nın birçok noktasından görülebiliyor.

Pençe-Kilit operasyonu sonucunda 9 şehidin kaybedilmesi, tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise bu 9 şehit ve ailelerinin anısına önemli bir jest yaptı. Tarihî Tophane surlarına Türk bayrağı ve “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” yazılı pankart asıldı. Bayrak ve pankart, Bursa’nın birçok noktasından görülebiliyor. Vatandaşlar, okudukları pankart karşısında şehit ailelerine sabır dileyerek, şehitlere rahmet okudu. Bu anlamlı eylem, Bursa halkının büyük takdirini kazandı.

Fransa’da 43 Şehirde Göç Yasası Karşıtı Protestolar Düzenlendi

Sıradaki haber:

Fransa’da 43 Şehirde Göç Yasası Karşıtı Protestolar Düzenlendi