h Dolar 34,0082 % -0.18
h Euro 38,0504 % -0.18
h Sterlin 45,3433 % 0.63
h Altın (Gr) 2.831,48 %1,03
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kuraklık gerçeği açık seçik: İki yıldır değişmeyen manzara

Kuraklık gerçeği açık seçik: İki yıldır değişmeyen manzara

Son yıllarda Kırıkkale’de yaşanan kuraklık, 1744 rakımlı Dinek Dağı'nda da etkisini gösteriyor. Ocak ayında bile kar yağmayan bölge, drone ile çekilen fotoğraflarla kuraklığını ortaya koydu. Bölgede bahar havası yaşanırken, Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı ziyaretçileri güneşli havanın tadını çıkarmak için farklı aktivitelerle vakit geçirdi. At antrenörleri ise karın yağmasını heyecanla beklediklerini ifade etti. Aileler de çocuklarına at sırtında vakit geçirerek eğlenceli bir gün geçirmek istedi.

Kırıkkale’de Kuraklık Sebebiyle Dinek Dağı Karlarla Kaplanamadı!

Kırıkkale’de son yıllarda yaşanan kuraklık, bu yıl da etkisini sürdürüyor. Bin 744 rakımlı Dinek Dağı’nda geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kar yağışı gözlenmedi. Ocak aylarında çekilen “dron” fotoğrafları da bu durumu net bir şekilde ortaya koydu.

Kar ve yağmur yağışlarının azalmasıyla birlikte Kırıkkale’de kuraklık tehlikesi büyüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, bölgede adeta bahar havası yaşanmasına neden oluyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da en yüksek rakımlı dağ olan Dinek Dağı’na kar yağmadığı görüldü. Bin 744 rakımlı dağa en son 2022 yılının Ocak ayında kar yağdığı tespit edildi. Bu yılın Ocak ayında çekilen “dron” fotoğrafları ve görüntüleri ise bölgedeki kuraklığı açıkça gözler önüne seriyor. Dinek Dağı Atlı Safari ve Doğa Parkı’na gelen vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkarıyor. Kimisi salıncakta sallanırken, kimisi ata binmeyi tercih ediyor. Aileler ise gölet kenarında piknik yaparak zaman geçiriyor.

At antrenörü Fatih Kayabaş, tesisin faaliyetlerini üç yıldır sürdürdüğünü belirterek, bu yılın Ocak ayında da kar yağışının olmadığını dile getirdi. Kar yağmasını heyecanla beklediklerini ifade eden Kayabaş, “1744 rakımlı Dinek Dağı’nda at antrenörlüğü yapıyorum. Burada üç yıldır çalışıyorum. Bu yıl özellikle Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen hala kar yağmadı. Şehir dışından gelen misafirlerimiz kar görmek için geliyor ama maalesef kar yağmayınca diğer imkanlarımızı kullanıyorlar. Hava güneşli gibi görünüyor ama soğuk. Karla ilgili hiçbir belirti yok. Kar yağmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

At antrenörü Hüseyin Furkan Özyurt ise son iki yıldır Ocak ayında kar yağışının olmadığını belirtti. Ancak güneşli havalardan dolayı insanların gelip eğlendiğini ve tesisin imkanlarından faydalandıklarını söyledi.

Ailesiyle birlikte zaman geçirmek için Dinek Dağı’na gelen Fatih Şahin ise “Yıllardır buradayız ve her seferinde umutla gelip kar bekliyoruz. Ancak Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen kar göremiyoruz. En azından çocukları at sırtında eğlendirerek bu durumu keyifli hale getireceğiz” dedi.

Kardan sonra çiftçilerin de zorlu çalışma süreci başladı

Sıradaki haber:

Kardan sonra çiftçilerin de zorlu çalışma süreci başladı