h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Sağlıklı İletişimin Önemi ANKA Haberinde Açıklandı

Sağlıklı İletişimin Önemi ANKA Haberinde Açıklandı

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak için sağlık çalışanlarına "Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi" eğitimi verdi. Psikolog Gözde Atila tarafından verilen eğitimde, sağlıklı iletişim, beden dilinin önemi, empati yapma yeteneği ve iletişim kurma yöntemleri gibi konular ele alındı. Eğitimde motivasyonu artırmak amacıyla çalışanlar arasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Gaziantep’te bulunan özel ANKA Hastanesi, hastaların ve hasta yakınlarının memnuniyetini artırmak adına çalışmalarına devam ediyor. Sağlık çalışanlarına “Sağlıklı İletişim, Davranış ve Stres Yönetimi” eğitimi verildiği bildirildi. Psikolog Gözde Atila tarafından sunulan eğitimde, sağlıklı iletişim kurmanın önemi, beden dilinin etkisi, empati yapma becerisinin geliştirilmesi ve iletişim zorluğu yaşanan bireylerle iletişim kurma yöntemleri üzerinde duruldu.

Psikolog Atila yaptığı açıklamada, insanlar arasındaki etkileşimin en önemli aracının iletişim olduğunu belirtti. İletişimin, çeşitli sorunlara çözüm sunabileceği gibi sorunların da kaynağı olabileceğini vurguladı. İletişimin, kişilerin duygu, düşünce ve bilgilerini aktardıkları bir süreç olduğunu ifade eden Atila, iletişimde sözlü olmayan ifadelerin de büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Beden dilinin iletişimde %60 oranda etkili olduğunu belirtti. Atila ayrıca, iletişimde empatinin önemine dikkat çekerek, başkalarının duygularını anlamak ve onların bakış açısından olaylara yaklaşabilmek olarak tanımladı. Bu şekilde, insanları anlamanın ve uygun tepkiler vermenin amaçlandığını belirtti.

Eğitimin sonunda, çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla içerisinde motivasyon dolu cümlelerin yer aldığı bir fanustan çekilen cümlelerle etkili iletişim üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

KEAH, bir yılda 1 milyon 256 bin hasta için yardımcı oldu

Sıradaki haber:

KEAH, bir yılda 1 milyon 256 bin hasta için yardımcı oldu