h Dolar 35,3529 % 0.54
h Euro 36,7516 % 0.54
h Sterlin 44,3947 % 0.12
h Altın (Gr) 2.957,63 %0,05
h BIST100 9.889,71 %-1,35
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • “ESTÜ, uluslararası projelerde başarısını sürdürmeye devam ediyor”

“ESTÜ, uluslararası projelerde başarısını sürdürmeye devam ediyor”

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), 4 yeni uluslararası projeye imza attı. Projeler arasında COMBIFARM, CLEARNESS ve LEAF başlıklı projeler bulunuyor. COMBIFARM projesiyle güneş enerjili akıllı damla sulama sistemleri için canlı laboratuvarların geliştirilmesi hedeflenirken, CLEARNESS projesiyle döngüsel ürün tasarımı konusunda çalışmalar yapılacak. LEAF projesi ise sürdürülebilirlik farkındalığını artırmayı hedefliyor. Ayrıca, ESTÜ liderliğinde oluşturulan AERONETIC Konsorsiyumu, Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) çağrısına uygun görüldü ve yetkilendirme mektubu aldı. Bu sayede Türkiye'deki havacılık sektöründe dijital dönüşümü destekleyecek çalışmalara başlanacak.

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ), son zamanlarda ulusal ve uluslararası alanda gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiriyor. Bu kez, ESTÜ’nün önde gelen akademisyenleri tarafından yürütülen 4 yeni uluslararası proje hayata geçirildi. “COMBIFARM”, “CLEARNESS” ve “LEAF” adlı projeler Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu. Ayrıca, ESTÜ liderliğinde oluşturulan AERONETIC Konsorsiyumu, Avrupa Komisyonu tarafından açılan Avrupa Dijital İnovasyon Merkezi (ADİM) çağrısına başvuruda bulunarak yetkilendirme mektubu almaya hak kazandı.

“COMBIFARM” projesi, ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Altuntaş’ın liderliğinde yürütülecek. Bu proje kapsamında, güneş enerjili akıllı damla sulama sistemleri için canlı laboratuvarların geliştirilmesi amaçlanıyor. “CLEARNESS” projesi, ise ESTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Açıkkalp’in liderliğinde gerçekleştirilecek. Bu projede, döngüsel ürün tasarımına yönelik bir yaklaşım geliştirilmesi amaçlanıyor. “LEAF” projesi ise ESTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alp Özdemir tarafından yürütülecek. Bu projede ise bireyleri sürdürülebilirlikle ilgili konuları içselleştirmeye teşvik etmek için bir farkındalık çerçevesi oluşturulması hedefleniyor.

Son olarak, ESTÜ liderliğinde oluşturulan AERONETIC Konsorsiyumu, ADİM çağrısına başvuruda bulunarak yetkilendirme mektubu almaya hak kazandı. Bu konsorsiyum, Türkiye’de havacılığın alt sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin dijital dönüşümünü desteklemek amacıyla çalışmalar yürütecek. Projenin lideri ise Prof. Dr. T. Hikmet Karakoç.

ESTÜ’nün bu projeleri, üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir aktör olduğunu kanıtlıyor ve Türkiye’nin rekabet gücüne katkı sağlamayı hedefliyor.

Mersin’de şehitler, okullarda anılırken bayrak gençlere emanet edildi

Sıradaki haber:

Mersin’de şehitler, okullarda anılırken bayrak gençlere emanet edildi