h Dolar 34,0953 % 0.18
h Euro 38,0923 % 0.18
h Sterlin 45,3536 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,59 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Erdemli İçme Suyu Hatları Yenileniyor: Şehirde Su Temini Yeniden Düzenleniyor!

Erdemli İçme Suyu Hatları Yenileniyor: Şehirde Su Temini Yeniden Düzenleniyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinde içme suyu hatlarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. MESKİ, bu yıl toplamda 2 bin 800 metre içme suyu hattını yenileyecek ve böylece bölgedeki vatandaşlara daha kesintisiz su temini sağlayacak. Ayrıca, MESKİ'nin 2022 yılında Erdemli genelinde 150 kilometreye yakın içme suyu hattını yenileme planı bulunuyor. Bu çalışmalar ile artan nüfusa daha iyi hizmet verilecek.

MESKİ, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten kuruluşu, Erdemli ilçesindeki kullanım süresi dolmuş içme suyu hatlarının yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor. MESKİ, bölgedeki artan nüfus göz önüne alınarak, çalışmalarıyla vatandaşlara daha kesintisiz su temin etmeyi hedefliyor.

MESKİ, 2022 yılında Erdemli genelinde 150 kilometrelik içme suyu hattını yenileme çalışmalarını sürdürdü ve bu yıl da yeni bir ihaleyle yaklaşık 110 kilometre içme suyu hattını yenileyeceği belirtildi. Çalışmaların ilk aşaması, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak Erdemli ilçesindeki Erdemoğlu Bulvarı’nda başladı. MESKİ, toplamda 2.800 metre içme suyu hattını yenileme çalışmalarını Erdemli ilçesi D-400 karayoluna paralel sahil yolu caddesi üzerinde gerçekleştiriyor.

D-400 karayolu ile Erdemoğlu Bulvarı’nı bağlayan Şehit Üsteğmen Sokak ve Sabahattin Çakmakoğlu Caddesi üzerinde bulunan kullanım süresini doldurmuş olan asbest ve PVC borular, artan nüfusa hizmet verememeleri nedeniyle yenileniyor. Bu sayede MESKİ, farklı çaplarda toplamda 3.600 metre içme suyu hattını yenilemiş olacak.

Erdemli Şube Müdürü Necati Tekin Şen, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Erdemoğlu Bulvarı üzerindeki mevcut hat, kullanım süresini tamamladığı ve artan nüfusa cevap veremediği için içme suyu hatları rehabilitasyon çalışmaları yapıyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra Erdemli halkına kesintisiz içme suyu temini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda hizmetler için 1 milyar TL’lik yatırım yapıyor.

Sıradaki haber:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanda hizmetler için 1 milyar TL’lik yatırım yapıyor.