h Dolar 34,2583 % 0.38
h Euro 37,2631 % 0.38
h Sterlin 44,7495 % 0.69
h Altın (Gr) 2.992,11 %1,29
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a

Kobani davası mahkemede devam ediyor

Diyarbakır’da 2014 yılında gerçekleşen "Kobani olayları" davası kapsamında, eski HDP liderleri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da dahil olmak üzere 108 kişinin yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın avukatı, müvekkiliyle ilgili suçlamaların delillendirilmediğini ve tutukluluğuna itiraz etti. Mahkeme heyeti, taleplerin uzatma amacıyla yapıldığı gerekçesiyle reddetti.

“Kobani olayları” olarak bilinen ve 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleşen eylemlerle ilgili olarak, eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da dahil olmak üzere 108 sanığın yargılaması devam ediyor.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ gibi isimler de yer alıyor. Duruşma, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda gerçekleşti. Tutuklu sanık Sebahat Tuncel duruşmaya katılırken, Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tutuklu olarak yargılanan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın, müvekkilinin görev süresi boyunca yaptığı konuşmaların mahkemece değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Aydın, müvekkiline yöneltilen suçlamaların herhangi bir delille desteklenmediğini iddia etti. Ayrıca, müvekkilinin haksız yere 75 gündür cezaevinde tutulduğunu savunan avukat, müvekkilinin tahliyesini talep etti ve 20 farklı konuyla ilgili de itirazda bulundu. Avukat Aydın, reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, reddi hakim talebini duruşmayı uzatma amacıyla yapıldığı gerekçesiyle reddetti ve duruşmaya ara verildi.

Nemrut Dağı, karlarla tekrar kaplandı!

Sıradaki haber:

Nemrut Dağı, karlarla tekrar kaplandı!