h Dolar 34,1096 % 0.26
h Euro 38,1249 % 0.26
h Sterlin 45,4568 % 0.32
h Altın (Gr) 2.875,99 %1,66
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Tip proje uygulamasına rekor sayıda başvuru geldi

Tip proje uygulamasına rekor sayıda başvuru geldi

Menteşe Belediyesi'nin hayata geçirdiği Tip Proje uygulamasına 2015 yılından bu yana 269 başvuru yapıldı. Bu uygulama sayesinde kırsalda yaşayan vatandaşlara ekonomik destek sağlanırken kaçak yapılaşmanın da önüne geçiliyor. Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023 yılında 13 başvuru olduğunu belirterek köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerde yaşayan vatandaşlara ücretsiz olarak tip projeleri hazırladıklarını ifade etti. Bu uygulama diğer belediyeler tarafından da örnek alınarak uygulanmaya başlanmıştır. Şu ana kadar yapılan başvuruların işlemleri tamamlandı ve yapı kullanım izinleri verildi. Uygulamanın amacı vatandaşların ekonomik yüklerden kurtulmasını sağlamaktır.

Menteşe Belediyesi, 2015 yılında başlatılan Tip Proje uygulamasını kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik durumuna katkı sağlamak ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla hayata geçirmişti. Bugüne kadar toplamda 269 başvuru yapılan bu uygulama, vatandaşların ev projelerini ücretsiz olarak hazırlamalarını sağlarken, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki kaçak yapılaşmanın önlenmesine de yardımcı oluyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 2023 yılında 13 başvurunun yapıldığı Tip Proje uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Gümüş, “Büyükşehir yasasının ardından köylerin mahalleye dönüşmesiyle birlikte, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın ev projelerini hazırlatmak için yüksek maliyetler ödemeleri gerekiyordu. Bu sebeple, 2015 yılında kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza destek olmak ve kaçak yapılaşmayı önlemek adına Tip Proje uygulamasını başlattık. Hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın ev projelerini ücretsiz olarak hazırlamaya başladık. Bu uygulama, oldukça olumlu tepkiler aldı ve diğer belediyeler tarafından da örnek alınarak uygulanmaya başlandı. Bugüne kadar toplamda 269 başvuru yapılırken, işlemleri tamamlanan başvurulara yapı kullanım izinleri ve inşaat ruhsatları verildi. Tip Proje uygulaması sayesinde vatandaşlarımızı önemli bir mali yükten kurtardık. Bu uygulamamız halen devam etmektedir. Halkımızın her kesimine hitap eden sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Yerel Ekonomiye Destek Olmanın Önemini Vurguladı

Sıradaki haber:

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Yerel Ekonomiye Destek Olmanın Önemini Vurguladı