h Dolar 34,0928 % 0.21
h Euro 38,1385 % 0.21
h Sterlin 45,4523 % 0.31
h Altın (Gr) 2.848,33 %0,69
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Spor
  • Karacabey’de Spor Kentinde Çocukların Geleneksel Oyunlarına Katıldı!

Karacabey’de Spor Kentinde Çocukların Geleneksel Oyunlarına Katıldı!

Karacabey'de düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları, ödül töreniyle sona erdi. İlkokul 3 ve 4. sınıflardan 368 öğrencinin katıldığı etkinlikte, çocuklar mendil kapmaca ve kaleli yakan top gibi oyunlar oynayarak eğlendi. Ödül törenine katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, çocukların eğitim ve spor faaliyetleriyle desteklenmesinin önemli olduğunu belirtti. Başkan Özkan, Karacabey'in kültür ve spor alanında çocuklara destek vermek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Karacabey Geleneksel Çocuk Oyunları Ödül Töreniyle Son Buldu

Karacabey ilçesinde, Karacabey Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları, heyecan dolu bir ödül töreniyle sona erdi.

4 Aralık 2023 tarihinde başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları, ilkokul 3 ve 4.sınıflardaki öğrencileri hedef alarak renkli bir organizasyona dönüştü. Mendil kapmaca ve kaleli yakan top gibi çeşitli spor etkinlikleriyle çocuklar hem eğlendi hem de spor yaptı. 23 okul takımı ve toplamda 368 öğrenci bu etkinliğe katıldı. Organizasyon, Karacabey Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen nefes kesen final maçlarının ardından bir ödül töreniyle tamamlandı.

Ödül törenine katılan Belediye Başkanı Ali Özkan, çocukların, gençlerin ve geleceğin önemli olduğunu belirterek, onlara iyi bir eğitim vermenin hepimizin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Ayrıca çocukların bedensel ve kültürel faaliyetlerle desteklenmesinin gerekliliğine de dikkat çeken Özkan, sokak oyunlarının kültürlerinin bir parçası olduğunu söyledi. İlkokullarda beden eğitimi dersi olmaması sebebiyle çocukların bu tür etkinliklere katılmasının önemine değindi. Özkan, aynı zamanda çocukları dijital mecralardan uzak tutarak doğal ve organik etkinliklerde buluşturmanın da önemine dikkat çekti.

Karacabey Belediyesi olarak spor alanında çocuklara katkı sunmak için çaba gösterdiklerini belirten Özkan, göreve geldiklerinde lisanslı sporcu sayısının 300 olduğunu, ancak şu anda 11 bine ulaştığını ifade etti. Belediye olarak amatör futbol takımı branşı haricinde birçok branşta faaliyet gösterdiklerini söyleyen Özkan, spor salonları, Gençlik Merkezi, kütüphane gibi tesislerin yapıldığını ve halı sahaların ve basketbol sahalarının inşa edildiğini dile getirdi. Çocukları spor salonlarına taşımak için belediye araçlarını kullandıklarını ve güvenli bir şekilde geri getirdiklerini belirten Özkan, aynı zamanda Karacabey’in kültür hayatına da katkı sağlamak amacıyla Atatürk Parkı’na bir Kültür Merkezi inşa edildiğini de paylaştı.

Özkan, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederken, dereceye giren çocukları ve öğretmenleri kutladı.

Manisa Futbol Kulübü, kupa maçları için çalışmalara başladı

Sıradaki haber:

Manisa Futbol Kulübü, kupa maçları için çalışmalara başladı