h Dolar 34,0862 % 0.2
h Euro 38,1366 % 0.2
h Sterlin 45,4834 % 0.36
h Altın (Gr) 2.846,05 %0,61
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • ETSO, Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

ETSO, Yeşil Sanayi Destek Programı Bilgilendirme Toplantısına Ev Sahipliği Yapıyor

KOSGEB, Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında "Sanayi KOBİ'lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi" ve "Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi" projeleri için toplantı düzenledi. Toplantıda projelerin detayları paylaşıldı ve başvuru koşulları belirtildi. İşletmelerin çatı üstü veya faaliyet gösterdikleri binalara entegre şekilde güneş enerji sistemi kurmaları teşvik ediliyor. Ayrıca enerji, su, hammadde verimliliği, atık geri dönüşümü gibi konular da projeler için başvuru yapılabilecek alanlar arasında yer alıyor. Projelere başvuruların finansman desteği sağlanarak gerçekleştirilebileceği belirtildi.

KOSGEB, “Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi” ve “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi” başlıklı iki projenin teklif çağrılarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bu toplantı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde gerçekleşti.

ETSO Genel Sekreteri Osman Ömeroğlu’nun da katıldığı toplantıya, KOSGEB Erzurum Müdürlüğü ve birçok firma temsilcisi de katıldı.

Toplantıda KOBİ Uzman Yardımcısı Mehmet Kavurmacı, KOBİ’lerin enerji ve kaynak verimliliğini sağlamak, karbon emisyonlarını azaltmak ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeşil dönüşümünü desteklemek amacıyla açıklanan “Yeşil Sanayi Destek Programı” proje teklif çağrılarıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Kavurmacı, Güneş Enerjisi Sistemi’nin işletmelerin çatı üstü ve/veya faaliyet gösterdiği binalara bütünleşik şekilde kurulması ve işletilmesini hedefleyen “Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi Proje Teklif Çağrısı” hakkında bilgi paylaştı. Bu çağrıda, imalat sektörü, motorlu taşıtların onarımı, bilgi ve iletişim, mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler ile diğer hizmet faaliyetlerinin bulunduğunu belirten Kavurmacı, proje toplam bütçesinin yüzde 60’ına kadar, faizsiz ve teminat karşılığı geri ödemeli olarak makine-teçhizat giderlerinin destekleneceğini ifade etti.

Toplantının devamında KOBİ Uzman Yardımcısı Kavurmacı, “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı” ile ilgili bilgilendirme yaptı. Bu çağrıda, enerji verimliliği, su verimliliği, hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi konularında başvuruların yapılabileceğini dile getiren Kavurmacı, proje toplam bütçesinin yüzde 70’ine kadar, faizsiz ve teminat karşılığı geri ödemeli olarak personel giderleri, makine-teçhizat giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alım giderlerinin destekleneceğini belirtti.

Her iki proje için de başvuran işletmelerin küçük ve orta ölçekli KOBİ’ler olması gerektiğini vurgulayan Kavurmacı, başvuruya başvuran işletmelerin belirli kriterleri sağlamaları gerektiğini söyledi.

Geri ödemelerin, proje süresinin bitiş tarihinden sonra 12 ayı ödemesiz olmak üzere, dörder aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte yapılacağını da paylaşan Kavurmacı, toplantının sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi