h Dolar 34,2963 % 0.1
h Euro 36,9715 % 0.1
h Sterlin 44,3447 % -0.33
h Altın (Gr) 2.994,93 %-1,08
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Fırtına Karadeniz Bölgesi’ni vuracak: Uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor

Fırtına Karadeniz Bölgesi’ni vuracak: Uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nde fırtına uyarısı yaptı. Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden saatte 50-80 km hızında kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Samsun Valiliği de benzer uyarıları yaparak, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı yanma risklerine karşı önlem alınmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu. Bölge için yapılan son değerlendirmelere göre, 15 Ocak gece saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Samsun, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde Güney ve Güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği aktarıldı. Rüzgar hızının saatte 50-80 kilometre arasında, yüksek kesimlerde ise saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği belirtildi. Uzmanlar, bu durumun ulaşımda aksamalara, çatı uçmalarına, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmelere neden olabileceğine dikkat çekiyor. Vatandaşlardan da dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Samsun Valiliği de benzer bir uyarıda bulunarak, çatı uçmaları, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı yanma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle bölgedeki vatandaşlardan da önlem almaları istendi.

Karadeniz Bölgesi’nde beklenen fırtına ve kuvvetli rüzgarlar nedeniyle yaşanabilecek potansiyel tehlikeler konusunda yetkililer, vatandaşları sürekli olarak bilgilendirecek ve gerektiğinde önlemler alınacak.

Bodrum’da yıllık su eksikliği 15 milyon m3 olarak belirlendi

Sıradaki haber:

Bodrum’da yıllık su eksikliği 15 milyon m3 olarak belirlendi