h Dolar 34,2908 % 0.09
h Euro 37,0037 % 0.09
h Sterlin 44,4915 % -0.04
h Altın (Gr) 3.131,38 %0,12
h BIST100 8.736,74 %-1,15
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • İstanbul Halkı, ‘Yarısı Bizim’ İçin Sonuna Kadar Destek Veriyor

İstanbul Halkı, ‘Yarısı Bizim’ İçin Sonuna Kadar Destek Veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla vatandaşlara sağlanan destek büyük ilgi görüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kampanya sayesinde devletin milletle el ele İstanbul'u yenilediğini belirtti. Kampanya kapsamında vatandaşlara 1.5 milyon lira destek sağlanıyor ve İstanbul'un yüzyılın dönüşümüne hazırlanıyor. Vatandaşlar da kampanyadan memnun olduklarını ve devletin güvenilirliğini vurguluyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un kentsel dönüşümüne yönelik yol haritasını açıkladığı ‘Yarısı Bizden’ kampanyası vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bir vatandaş en çok devletine güvenir. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile devlet ve millet birlikte İstanbul’u yeniliyoruz.” şeklinde konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, muhtemel Marmara depremine karşı İstanbul’un yüzyılın dönüşümüne hazırlanıyor. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası kapsamında vatandaşlara 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteği olmak üzere toplamda 1.5 milyon lira destek sağlanıyor. Bakanlık, İstanbul’da tarihi bir dönüşüm gerçekleştirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyor.

“Devlet ve millet birlikte İstanbul’u yeniliyoruz”

‘Yarısı Bizden’ kampanyasına başvuran vatandaşlar da desteği memnuniyetle karşılıyor. Bir vatandaşın “Bir vatandaş en çok kime güvenirse, devletine güvenir. Eğer bir şey başarılıysa, bu güven üzerine inşa edilir” sözleri üzerine Bakan Özhaseki, “Yunus kardeşimizin de dediği gibi, ‘Bir vatandaş en çok devletine güvenir.’ ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile devlet ve millet el ele kentsel dönüşüm yapıyor, İstanbul’u yeniliyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

“Evimi kentsel dönüşüme verdim, harika bir şekilde yenileniyor”

Başka bir vatandaş ise deprem gerçeğine dikkat çekerek, “Hükümetimiz bu konuda önlemler aldı. ‘Yarısı Bizden’ kampanyası teşvik edici bir kampanya oldu.” şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümden herkesin faydalanarak modern ve sağlıklı yapılar elde etmesini tavsiye eden bir başka vatandaş ise, “Evimi kentsel dönüşüme verdim. Harika bir şekilde yenileniyor. Herkese tavsiye ederim. Devlet büyük bir destek sunuyor, daha ne isteyebiliriz?” dedi.

“Herkesin ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına başvurması gerekiyor”

Kampanyanın yayınlanan videolarında İstanbullu esnaflar da memnuniyetlerini dile getirdi. Bir esnaf, “Devletin halkını ve milletini düşünerek hareket ettiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullanırken, bir başka esnaf da, “Herkesin ‘Yarısı Bizden’ kampanyasına başvurması gerekiyor. Evim daha temiz, daha güzel ve sağlam olacak. Hiçbir endişem olmayacak.” şeklinde konuştu.

ATV hayranları, doğal yaşamı korumak için yaban hayvanlarını unutmuyor

Sıradaki haber:

ATV hayranları, doğal yaşamı korumak için yaban hayvanlarını unutmuyor