h Dolar 34,0955 % 0.19
h Euro 38,0826 % 0.19
h Sterlin 45,3637 % 0.02
h Altın (Gr) 2.833,88 %0,19
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Teknoloji
  • İnsanlığın İlk Uzay Görevi İçin Geri Sayım Son İki Gün

İnsanlığın İlk Uzay Görevi İçin Geri Sayım Son İki Gün

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu anlattığı bir video paylaştı. Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerinin hayata geçirildiğini belirterek videoyu paylaştı. Türk astronot Alper Gezeravcı ise videoda, Türk milletinin gökyüzünün ötesine uzanabileceğini ve derin uzay hayalleri kurabileceğini hatırlatıyor. Videoda ayrıca mürettebatın Gezeravcı için söyledikleri de yer alıyor.

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcusunun Serüveni: Milli Uzay Programı Hayata Geçiyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu anlatan bir videoyu paylaştı. Bakan Kacır, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerimizi adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunu anlatan video, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır tarafından sosyal medya platformu X üzerinden paylaşıldı. Kacır, paylaşımında şunları söyledi: “Bayrağında ay-yıldızı taşıyan Türk milleti, gökyüzünün ötesine, uzayın derinliklerine doğru ilerliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Bu durum bizi mutlu ve gururlu kılıyor.”

Videoda, Türk astronot Alper Gezeravcı ise başarı hikayesine ilişkin şunları ifade etti: “Önemli olan, milletimizin ve ülkemizin geleceğe yönelik bu önemli adımı atmaya kararlı olduğunu hatırlamaktır. Artık gökyüzünün sınırlarını aşarak derin uzay hayalleri kurabileceğimizi gösteriyoruz.”

Videoda ayrıca, mürettebatın Alper Gezeravcı için söylediği sözlere de yer verildi. Türkiye, Milli Uzay Programıyla uzay yolculuğunda önemli bir adım atmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

İş Gücünün Yüzde 40’ını Etkileyebilecek Yapay Zeka Teknolojisi Haberi

Sıradaki haber:

İş Gücünün Yüzde 40’ını Etkileyebilecek Yapay Zeka Teknolojisi Haberi