h Dolar 34,3023 % 0.03
h Euro 37,0320 % 0.03
h Sterlin 44,4444 % -0.13
h Altın (Gr) 3.019,07 %-0,33
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Şahinbey Belediyesi, Umre yolculuğuna gidecek öğrencilere bilgilendirme yaptı

Şahinbey Belediyesi, Umre yolculuğuna gidecek öğrencilere bilgilendirme yaptı

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında başarılı olan 174 öğrenci Umre'ye gitmek için bilgilendirme toplantısında buluştu. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin genç yaşta bu deneyimi yaşamanın önemine değinerek, neslin eğitimine büyük önem verdiklerini belirtti. Şahinbey Belediyesi'nin altıncı kez düzenlediği projede, toplamda 933 öğrenci kutsal toprakları ziyaret etme fırsatı bulacak.

Şahinbey Belediyesi tarafından Umre’ye uğurlanacak olan 174 öğrenci, kutsal topraklarda yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirildi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar ve protokol üyeleri de katıldı. Yitik Cennet kitabıyla sınavlara giren ve dereceye giren 174 öğrenci, Umre’ye gitme heyecanı yaşadı. Şahinbey Belediyesi’nin 6. kez düzenlediği proje kapsamında toplamda 933 öğrenci kutsal toprakları ziyaret etmiş olacak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umre’ye gitmenin herkese nasip olmadığını belirterek, “Öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Genç yaşta o bölgeyi görmek ve ziyaret etmek herkesin başarabileceği bir şey değil. Hayalini kurup gerçekleştiremeyen insanlar olduğunu unutmayın” dedi. Tahmazoğlu ayrıca, Şehri imar ederken nesli ihmal etmemek gerektiğini vurgulayarak, “Turgut Cansever’in çok güzel bir sözü var, ‘Şehri imar ederken nesli ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri harap eder’ diyor. Bu yüzden hem altyapı çalışmalarını hem de gençlerimizi okumaya teşvik ediyoruz. Bugüne kadar 15 milyon 500 bin kitap dağıttık. Umre projesinde ise dağıttığımız kitaplardan sınava tabi tuttuğumuz ve dereceye giren öğrencileri Umre’ye gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

Kırşehir Emniyeti, Olayların Yüzde 99’unun Üstesinden Gelerek İşleri Aydınlattı

Sıradaki haber:

Kırşehir Emniyeti, Olayların Yüzde 99’unun Üstesinden Gelerek İşleri Aydınlattı