h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • ABB’den Esenboğa Havalimanı – Ankara merkez arası yolcu taşımacılığı hakkında açıklama

ABB’den Esenboğa Havalimanı – Ankara merkez arası yolcu taşımacılığı hakkında açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Esenboğa Havalimanı-Ankara merkez arasında yolcu taşımacılığı yapan BELKO AİR'in yer tahsisi sürecinin hızlandırılmasını talep etti. ABB, Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğüne yapılan yazılara olumlu cevap alınamadığını belirterek sürecin Ankara halkının lehine hızlandırılmasını istedi. EGO Genel Müdürlüğü ile BELKO AİR arasında sözleşme uzatımına gidildiği ve depolama alanı tahsisi yapıldığı vurgulandı. ABB, EGO otobüslerine bu alanın tahsis edilmemesinin halkın çıkarına olmadığını ifade etti ve Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğüne hızlı bir çözüm talep etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Esenboğa Havalimanı’ndan Ankara merkezine yolcu taşımacılığı yapılmasıyla ilgili olarak Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü’nden yer tahsisi talebinin hızlandırılmasını istediğini duyurdu.

ABB tarafından yapılan açıklamada, Esenboğa Havalimanı – AŞTİ – Kızılay güzergahında yolcu taşımacılığı yapan BELKO AİR şirketinin ihale süresinin 4 Nisan 2023’te sona erdiği ve bundan dolayı 5 Nisan 2023 Çarşamba gününden itibaren 442 AŞTİ -15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı – Havalimanı hattında EGO Genel Müdürlüğü otobüslerinin hizmet vermeye başladığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Ancak, sürecin ardından Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü’ne otobüs depolama ve bekleme alanlarıyla ilgili birçok kez yazı yazılmış olmasına rağmen olumlu cevap alınamamıştır. BELKO AİR’ın adının ANKARA AİR olarak değiştiği ve sözleşmesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldığı ve bekleme ve depolama alanlarının tahsisine devam edildiği ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti: “EGO Genel Müdürlüğüyle sözleşmesi sona ermesine rağmen ihalesiz şekilde sözleşme uzatması yapılan 80 TL ücretli firma, resmi taşımacılık yapan ve halkın çıkarına 50 TL ücretle sefer yapan EGO otobüslerine bu alanın tahsis edilmemesi anlamlıdır. Burada cezalandırılan Ankara Büyükşehir Belediyesi değil, Ankara halkıdır. EGO Genel Müdürlüğü, konforlu ulaşım için 15 adet geniş bagaj hacimli otobüs almasına rağmen yer tahsisi yapılmadığı için bunlardan sadece 6’sını aktif şekilde kullanabilmektedir. Dolayısıyla hem vatandaş hem de kamu kurumu zarar görmektedir. Esenboğa Havalimanı Baş Müdürlüğü’nden yer tahsisi sürecinin Ankara halkının lehine hızlandırılmasını talep ediyor ve bu konuyu sıkı bir şekilde takip edeceğimizi bildiriyoruz.”

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan sağanak yağış uyarısı, dikkatleri üzerine çekiyor.

Sıradaki haber:

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan sağanak yağış uyarısı, dikkatleri üzerine çekiyor.