h Dolar 34,2956 % 0.17
h Euro 37,1779 % 0.17
h Sterlin 44,5514 % 0.05
h Altın (Gr) 3.007,13 %-0,15
h BIST100 8.872,85 %1,81
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Akademik İşbirliği Geliştirilmesi, Çomaklı’nın Vurguladığı Önemli Bir Konu

Akademik İşbirliği Geliştirilmesi, Çomaklı’nın Vurguladığı Önemli Bir Konu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Erzurum'da Atatürk Üniversitesini ziyaret etti. Ziyarette, üniversiteler arasındaki ilişkiler ele alındı ve iş birlikleri hakkında fikir alışverişi yapıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iş birliklerinin ülke yükseköğretimine katkı sağladığını belirterek memnuniyetini dile getirdi. Rektör Türkdoğan ise yeni kurulan üniversitenin iş birlikleri yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Erzurum’a gezi ve incelemeler için gelen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile görüşmek üzere bir araya geldi.

Rektörlük ofisinde gerçekleşen bu ziyaret, iki üniversitenin ikili ilişkilerini ele alarak fikir alışverişinde bulunmaya olanak sağladı. Çomaklı, bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversiteler arasındaki iş birliklerinin ülke yükseköğretimine katkı sağladığını ve önemli kazanımlar getirdiğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi’nin 600 bine yaklaşan öğrencisiyle Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayan Çomaklı, eğitim, Ar-Ge, sanayi ve topluma fayda anlamında yapılan bilimsel çalışmalardan bahsetti. Ayrıca üniversitenin her türlü fikre açık, çağa uyumlu ve uluslararasılaşma yolunda ilerleyen bir eğitim kurumu olduğunu sözlerine ekledi.

Rektör Türkdoğan ise Atatürk Üniversitesi’nin örnek çalışmalara imza atan ve eğitim kültürü yüksek bir kurum olduğunu belirtti. Yeni kurulan üniversite olarak, ikili iş birlikleriyle birçok alanda ortak çalışmalara imza atmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Türkdoğan, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetleri birlikte gerçekleştirmek için bu tarz görüşmelerin gerekliliğine değindi ve Rektör Çomaklı’ya konukseverlikleri için teşekkür etti.

Kozan-Ceyhan karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Sıradaki haber:

Kozan-Ceyhan karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.