h Dolar 34,1152 % 0.28
h Euro 38,1457 % 0.28
h Sterlin 45,4902 % 0.38
h Altın (Gr) 2.875,18 %1,64
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın nihai teslimat törenine iştirak edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da TCG Derya’nın nihai teslimat törenine iştirak edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Derya'nın teslim törenine katılacak. Yalova'da bulunan tersaneler bölgesinde inşa edilen TCG Derya, TSK'ya teslim edilecek. Gemide helikopter yakıtı dahil olmak üzere akaryakıt ve su ikmalleri yapılabilecek. Ayrıca su üstü ve su altı araçların, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının bakım ve onarımları yapılacak. Gemide 199,9 metre uzunluğunda, 24,4 metre genişliğinde ve 9 bin ton dizel taşıma kapasitesine sahip. TCG Derya, Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir ana gemi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova’da Yeni Bir Geminin Teslim Törenine Katılacak

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en büyük ikinci gemisi olacak TCG Derya, 19 Ocak tarihinde Yalova’nın Altınova ilçesinde gerçekleştirilecek bir törenle teslim edilecek. Bu önemli olaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Yapımı tamamlanan TCG Derya, Yalova’daki tersaneler bölgesinde inşa edildi ve testleri başarıyla tamamlandı. Gemide, yüzer birliklerin akaryakıt ve su ikmallerini, helikopter yakıtı da dahil olmak üzere, denizde hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için özel sistemler bulunuyor.

TCG Derya, 199,9 metre uzunluğu ve 24,4 metre genişliğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, 9 bin ton dizel, bin ton jet yakıtı, bin 200 ton su ve 400 ton mühimmat taşıma kapasitesine sahip. Gemide ayrıca insanlı ve insansız su üstü ve su altı araçların, helikopterlerin ve insansız hava araçlarının bakım ve onarımlarının yapılması da mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan bu önemli tören, TCG Derya’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmesi adına bir dönüm noktası olacak.

Başkan Usta, Alevi vatandaşlarla kardeşlik programında bir araya geldi

Sıradaki haber:

Başkan Usta, Alevi vatandaşlarla kardeşlik programında bir araya geldi