h Dolar 34,1168 % 0.29
h Euro 38,1301 % 0.29
h Sterlin 45,4440 % 0.3
h Altın (Gr) 2.865,62 %1,30
h BIST100 9.935,37 %-0,40
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Esenler Belediyesi’nin düzenlediği 4. Öykü Günleri’nin ‘Onur Konuğu’ olarak Selim İleri seçildi.

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği 4. Öykü Günleri’nin ‘Onur Konuğu’ olarak Selim İleri seçildi.

Bu yıl 4. kez düzenlenecek Esenler Öykü Günleri, 25-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul'un öykülerini konu alacak bir etkinlik olacak. Onur konuğu Selim İleri olacak ve programda birçok yazarın katılımıyla çeşitli oturumlar düzenlenecek. Ayrıca Filistin öyküsü ve geleceğin öyküsü gibi konular da ele alınacak.

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Esenler Öykü Günleri, bu yıl 25-27 Ocak tarihleri arasında edebiyatseverleri bir araya getirecek. Programın onur konuğu ünlü senarist-yazar Selim İleri olacak ve etkinlik, “İstanbul Öyküleri” temasıyla gerçekleştirilecek.

Esenler Belediyesi, “İstanbul Öyküleri” temasıyla 4. Esenler Öykü Günleri’ni düzenliyor. 25-27 Ocak tarihleri arasında Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak etkinlikte, Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden senarist-yazar Selim İleri onur konuğu olarak yer alacak. Programın açılış oturumu, İleri’nin katılımıyla gerçekleşecek ve yazar Funda Özsoy Erdoğan moderatörlük yapacak. “Selim İleri Öykücülüğü” başlığıyla gerçekleşecek oturumda yazar Hatice Bildirici “Selim İleri Öykülerinde Yalnızlık ve Dostluk Teması”nı, yazar Fatih Baha Aydın ise “Selim İleri Öyküsünde Dil İşçiliği”ni ele alacak. 4. Esenler Öykü Günleri’nde ayrıca “Sevmek Zamanı” film gösterimi ve “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı tiyatro gösterimi de gerçekleştirilecek. Programın kapanışında ise Selin Yücesoy, İstanbul Şarkıları Konseri ile sahne alacak.

İstanbul öykücülüğüne dair kapsamlı bir bakış

4. Esenler Öykü Günleri’nde yazar Alim Kahraman moderatörlüğünde “İstanbul’un Öykücüleri” oturumu düzenlenecek. Yazar Mukadder Gemici “Burgazada’dan Görünen İstanbul”, yazar Zeynep Zengin ise “İstanbul’un Dil İşçisi Refik Halid Karay” konularını ele alacak. “Öykücülerin İstanbul’u” oturumu ise yazar Şeyda Başer Eroğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek. Bu oturumda yazar Nuhan Nebi Çam “İstanbul Öyküleri”ni, Gökhan Yılmaz ise “Günümüz Öyküsünde İstanbul”u konuşacak. 4. Esenler Öykü Günleri’nde “Öykünün Cetveli Olur mu?” başlıklı oturumu yazar Gülhan Tuba Çelik yönetecek. Bu oturumda Prof. Dr. Şaban Sağlık “Tartışılan Bir Tür: Uzun Hikâye”, yazar İlay Bilgili ise “Üvey Evlat Novella” konularında konuşacak.

Filistin Öyküsü’ne ışık tutulacak

4. Esenler Öykü Günleri’nin son gününde “Filistin Öyküsü” başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. Yazar Kürşat Çelik moderatörlüğünde düzenlenecek bu oturumda yazar Osman Koca “Filistin Öyküsü”nü, yazar Peren Birsaygılı Mut ise “Gessan Kenefani Öykücülüğü”nü ele alacak. Etkinliğin son oturumunda ise “Geleceğin Öyküsü” konusu ele alınacak. Yazar Cemal Şakar’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bu oturumda yazar Bülent Ayyıldız “Öykümüzün Gelecek Tasavvuru”nu, yazar Ahmet Melih Karauğuz ise “Yapay Zeka Öykümüzün Nesi Olur?”u tartışacak.

Türk bir yayıncı İngiltere’de finale kaldı

Sıradaki haber:

Türk bir yayıncı İngiltere’de finale kaldı